Menu
 

Latvijas florbolisti ar grūtībām pārspēj igauņus un iekļūst pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Markus Aeschimann, IFF Foto - Markus Aeschimann, IFF

Sekmīgi aizvadīta trešā trešdaļa palīdzēja Latvijas florbola valstsvienībai izcīnīt grūtu uzvaru pār Igaunijas izlasi pasaules čempionāta astotdaļfinālā un nosargāt vietu pasaules astoņu labāko komandu pulkā. Ceturtdien plkst.19.00 Latvijas izlase aizvadīs ceturtdaļfināla spēli pret turnīra saimniekiem Šveices florbolistiem.

Līdzšinējās savstarpējās spēlēs pret ziemeļu kaimiņiem Latvijas florbolistiem ir izteikti pozitīva bilance, tajā skaitā uzvaras visās četrās cīņās pasaules čempionātos. Toties igauņiem krietni labāk veicies šajā turnīrā – viņi uzvarēja visās trīs C apakšgrupas spēlēs pasaules ranga otrā astotnieka konkurencē.

Šoreiz gan Latvijas izlasei klājās neierasti grūti. Pirmās trešdaļas vidū Morics Krūmiņš gan izvirzīja latviešus vadībā, taču līdz pat otrās trešdaļas beigām tas arī bija vienīgais panākums. “Ķekavas” kluba pārstāvis Klāvs Jansons gan ieraidīja bumbiņu vārtos, taču noteikumu pārkāpuma dēļ gols netika ieskaitīts.

Vēl vairāk – igauņi ne tikai organizēti spēlēja aizsardzībā un tikai retu reizi ļāva nonākt bumbiņai līdz saviem vārtiem, bet otrās trešdaļas beigās nepilnu divu minūšu laikā ne bez veiksmes palīdzības iemeta divus vārtus – 1:2.

Trešajā trešdaļā Latvijas florbolisti jau no paša sākuma ievērojami kāpināja spēles tempu, un tas nekavējoties nesa augļus – ar diviem precīziem metieniem četru minūšu laikā komandu vadībā izvirzīja Rolands Kovaļevskis. Vēl brīdi vēlāk Jānis Ragovskis panāca divu vārtu pārsvaru, un viņš pats priekšpēdējā minūtē pielika cīņai punktu – 5:2.

Arī citās astotdaļfnāla spēlēs uzvarēja pasaules ranga pirmā astoņnieka komandas, kas pirmajā posmā spēlēja A un B grupās. Līdz ar to pārējos ceturtdaļfināla pāros tiksies Zviedrija un Norvēģija, Čehija un Slovākija, kā arī Somija un Vācija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.