Menu
 

Latvijas florbola valstsvienība pasaules čempionātā finišē piektajā vietā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Fabrice Duc, IFF Foto - Fabrice Duc, IFF

Trešo pasaules čempionātu pēc kārtas Latvijas florbola valstsvienība ierindojusies piektajā vietā uzreiz aiz “lielā četrinieka” komandām. Turnīru Šveicē Latvijas florbolisti pabeidza ar uzvarām pār Slovākiju un Vāciju.

Sestdien spēlē pret Slovākiju Latvijas komanda izvirzījās vadībā jau pirmajā uzbrukumā, taču, tuvojoties trešdaļas vidum, latvieši jau bija zaudētājos 1:3. Līdz pārtraukumam rezultātu izdevās izlīdzināt, otrās trešdaļas sākumā divreiz izvirzīties vadībā (4:3, 5:4), bet izšķirošo pārsvaru iekrāt trešajā trešdaļā – 8:5.

Pirmo rezultativitātes punktu čempionātā, gūstot septītos vārtus piecas minūtes pirms beigām, nopelnīja “Ķekavas” komandas aizsargs Ralfs Orste, pa trim punktiem iekrāja Artis Raitums (2+1) un Toms Akmeņlauks (1+2).

Turnīra pēdējā spēlē Latvijas florbolistiem radās iespēja revanšēties Vācijas izlasei par zaudējumu apakšgrupas turnīrā. Un svētdienas agrā rīta spēlē viņi to arī lieliski paveica. Mača vidū rezultāts vēl bija neizšķirts 2:2, bet tad latvieši iemeta piecus vārtus pēc kārtas un beigās svinēja uzvaru 8:3.

Pēterim Trekšem “hettriks” un viena rezultatīva piespēle, Moricam Krūmiņam 2+1, bet otram “Ķekavas” kluba pārstāvim valstsvienībā Klāvam Jansonam punkts par piespēli.

Pašu mājās divas spēles nedēļas nogalē aizvadīja “FK Ķekava” dāmu komanda un piedzīvoja divus zaudējumus. Sestdien ķekavietes viesos piekāpās Kocēnu “Rubenei” 1:7, bet svētdien savās mājās ar 4:6 “NND/RJTC” vienībai. Ar 12 punktiem septiņās spēlēs Ķekavas florbolistes tabulā ieņem trešo vietu aiz abām nesenajām pretiniecēm (“NND/RJTC” 18 punktu, “Rubenei” 15).

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.