Menu
 

Prezidents piešķir valsts augstākos apbalvojumus virknei iedzīvotāju

  • Autors:  LETA
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja. Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienā Valsts prezidents Egils Levits pasniedza valsts augstākos apbalvojumus virknei sabiedrības pārstāvju.

Ar augstāko valsts apbalvojumu - Triju Zvaigžņu ordeni - apbalvoti cilvēki par darbu valsts labā un parādīto pašaizliedzību un drosmi, sniedzot palīdzību Ukrainai, kā arī apvienojot Latvijas sabiedrību, sniedzot šo palīdzību, norādīja ceremonijas vadītājs un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs.

Triju Zvaigžņu ordeni prezidents piešķīra Latvijas vēstniekam Ukrainā Ilgvaram Kļavam un Ukrainas vēstniekam Latvijā Oleksandram Miščenko. Tāpat ar apbalvojumu tika godāts mikroķirurgs Olafs Libermanis, kā arī traumatologs un ortopēds Mārtiņš Malzubris. Apbalvots tika biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks, iniciatīvas ""Twitter" konvojs" aizsācējs un organizators Reinis Pozņaks, kustības "Uzņēmēji mieram" organizatori Anna Andersone, Kristofers Blaus un Ieva Driksna.

Ar Triju Zvaigžņu ordeni prezidents apbalvoja arī mediju pārstāvjus- Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktoru Gintu Amoliņu un atbildīgo redaktori Inu Strazdiņu, kā arī LTV operatoru Ingu Graudiņu. Tāpat apbalvota tika "TV3" ziņu žurnāliste Ieva Vārna un vadošais operators Sergejs Medvedevs, kā arī Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vecākā redaktore Indra Sprance.

Levits pasniedz Triju Zvaigžņu ordeni vairākiem Latvijas vēstniecības Ukrainā pārstāvjiem - Konsulārās nodaļas otrajam sekretāram Mārtiņam Amatniekam, vēstniecības padomniecei un Diplomātiskās pārstāvniecības vadītāja vietniecei Karinai Lejai, Konsulārās nodaļas vadītājai Dzidrai Liepiņai, bijušajam vēstniecības trešajam sekretāram un Ārlietu ministra biroja vadītājam Edvīnam Severam, kā arī vēstniecības mājas pārvaldniekam Renāram Volkam.

Triju Zvaigžņu ordeni prezidents pasniedza teātra, kino un baleta māksliniekam Mihailam Barišņikovam, Latvijas pirmajam vēstniekam Zviedrijā Imantam Grosam, bijušajam Latvijas Leļļu teātra direktoram Vilnim Beķerim un teātra aktrisei un režisorei Vijai Blūzmai, kā arī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekciju un zinātniskās izpētes nodaļas vadītājai Aijai Brasliņai.

Valsts augstāko apbalvojumu - Triju Zvaigžņu ordeni - ceremonijā piešķīra arī veterinārārstei un Pasaules latviešu kustības "2x2" padomes priekšsēdētājai Lienei Dindonei, medicīnas centra "ARS" radioloģei un diagnostei Sarmītei Dzelzītei. Tāpat Levits ar ordeni sveica scenogrāfi, kostīmu mākslinieci un gleznotāju Annu Heinrihsoni, Valmieras teātra aktrisi Ināru Ieviņu, literatūrzinātnieku, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta vadošo pētnieku, akadēmiķi un profesoru Benediktu Kalnaču, kā arī žurnālistu un zemessargu Ati Klimoviču.

Triju Zvaigžņu ordeni saņēma arī arhitekts Artūrs Lapiņš, latviešu sabiedriskie darbinieki ASV Irēne Lazda un Aivars Edvards Osvalds, AS "Printful" padomes priekšsēdētājs Lauris Liberts valdes priekšsēdētājs Agris Tamanis, komponists Raimonds Tiguls, kā arī teātra zinātniece un kritiķe Edīte Tišheizere,

Kā uzrunā klātesošajiem sacīja prezidents, apbalvojumi tika pasniegti cilvēkiem, kuru godprātīgais darbs, aktīvā pilsoniskā stāja, sabiedriskais darbs un pašaizliedzība stiprina Latviju kā demokrātisku, tiesisku un nacionālu valsti.

Starpkaru gados Latvija uzplauka, tumšajos okupācijas gados mēs nosargājām savu valstsgribu un atguvām Latvijas brīvību un neatkarību, atzīmēja Levits. "Tagad mēs esam gatavi sargāt savu valsti, gatavi to uzlabot un pilnveidot. Šajā darbā piedalās katrs no mums atsevišķi un visi kopā," sacīja politiķis.

Pēc prezidenta teiktā, demokrātijā ikviens ir līdzdalīgs un līdzdarbīgs - katram ir iespēja un pienākums pielikt savas pūles, veidojot Latviju. Pasniedzot apbalvojumus, godāsim cilvēkus no visas Latvijas, kuru darbs valsts labā ir bijis īpaši nozīmīgs, sacīja Levits.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.