Logo
Drukāt šo lapu

Tūrisma operatori: Ceļotāji izrāda interesi par ceļojumiem Ziemassvētku laikā, tomēr ir piesardzīgi

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Patlaban ceļotāji no Latvijas izrāda interesi par ceļojumiem Ziemassvētku un Jaunā gada laikā, tomēr interese ir piesardzīga, aģentūrai LETA pauda aptaujātie tūroperatori.

Kā skaidroja "Tez Tour Latvija" vadītājs Konstantīns Paļgovs, šogad par ceļojumiem Ziemassvētku un Jaunā gada periodā interese ir.

Jaunākie pārdošanas rezultāti liecina, ka uz Ēģipti Ziemassvētku un Jaunā gada laikā ar "Tez Tour" ceļos aptuveni 900 tūristi, aptuveni 200 cilvēki dosies uz Kanāriju salām, vēl aptuveni 100 cilvēki atpūtīsies Apvienotajos Arābu Emirātos.

Vienlaikus Paļgovs uzsvēra, ka šī brīža dati var pieaugt, ņemot vērā, ka pārdošana vēl turpinās.

Viņš arī stāstīja, ka tūrisma kompānija patlaban slēdz līgumus ar aviokompānijām, lai jebkurā neparedzētā situācijā varētu Latvijas tūristus nogādāt mājās no jebkuras vietas pasaulē, ja rodas tāda nepieciešamība.

Tūroperatora "Novatours" pārdošanas nodaļas vadītāja Sanda Roze apstiprināja, ka iedzīvotājiem vēlme ceļot svētku laikā ir, taču, salīdzinot ar pirmspandēmijas laiku, interese ir piesardzīga.

"Interesējas, bet nogaida. Tāpēc prognozējam, ka decembris būs aktīvāks - piedāvājumi tiks izpirkti vēlāk, bet mūsu lidmašīnas tiks piepildītas," sacīja Roze, piebilstot, ka ceļotāju nesteidzību biļešu iegādē, visticamāk, sekmē neziņa par energoresursu izmaksām un ikdienas tēriņu palielināšanās.

Bet tūroperatora "Join Up Baltic" vadītāja Sabina Saikovskaja pauda, ka pieprasījums pēc ceļojumiem Ziemassvētku un Jaunā gada svētku laikā ievērojami pieaug. Turklāt par ceļojumiem decembra pēdējās divās nedēļās interese ir līdzvērtīgi augsta visās Baltijas valstīs.

Taujāta par ceļojumu tendencēm, Saikovskaja sacīja, ka arvien vairāk ceļotāju izvēlas pavadīt Ziemassvētkus un sagaidīt Jauno gadu Ēģiptē.

Kompānijā novērots, ka Igaunijā ceļotāji brīvdienu ceļojumus plāno savlaicīgāk, savukārt Latvijā un Lietuvā ceļotāji nogaida un lēmumu pieņem pēdējā brīdī. Saikovskaja gan atzīmē, ka ceļojumus svētku brīvdienām labāk izvēlēties laikus, iepazīstoties ne tikai ar viesnīcu piedāvājumu, bet arī ar svētku programmām.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024