Menu
 

Aizsardzības komisija: Atbalsts no kara bēgošajiem Ukrainas iedzīvotājiem ir jāturpina arī nākamgad

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Jau iesāktais atbalsts no kara bēgošajiem Ukrainas iedzīvotājiem ir jāturpina arī nākamajā gadā, otrdien, 29.novembrī, lemjot par grozījumiem Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, uzsvēra Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti, informē Saeimas Preses dienestā.

“Deviņu mēnešu laikā mums jau izveidojusies zināma atbalsta sniegšanas sistēma, un tai ir jāturpina darboties arī nākamajā gadā. Tāpat, izvērtējot jau esošo pieredzi, no atbildīgajām ministrijām un citiem palīdzības sniegšanā iesaistītajiem gaidām ierosinājumus par to, kādus uzlabojumus nepieciešams veikt,” akcentēja Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis.

Sēdē uzklausīti ministriju, kā arī pašvaldību un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kas deputātus informēja par aktuālo situāciju atbalsta sniegšanā Ukrainas civiliedzīvotājiem. Komisijas deputāti sēdē konceptuāli atbalstīja grozījumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas saistīti ar pašvaldību kapitālsabiedrību atkārtotiem dāvinājumiem vispārējam atbalstam Ukrainas sabiedrībai vēl 2022.gadā, vēsta Preses dienestā.

Aizsardzības komisija lūgs likumprojektu iekļaut Saeimas 1.decembra sēdes darba kārtībā un izskatīt kā steidzamu, informēja komisijas priekšsēdētājs R.Bergmanis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.