Menu
 

Aptauja Ogrē. Kā atšķirt labu mākslu no sliktas, un vai ir pieļaujama mākslas cenzūra? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

Iedzīvotājiem vaicājām, kā atšķirt labu mākslu no sliktas, un vai ir pieļaujama mākslas cenzūra?

Anna

Tāds grūts jautājums… Manuprāt, mākslai ir jāceļ cilvēka dvēsele uz augšu, jāliek viņam kļūt labākam, jāiedvesmo uz kaut ko pozitīvu vai vismaz uz pārdomām un secinājumiem. Par cenzūru… Domāju, ka katram mākslas darbam jāatrodas tam piemērotā vietā. Piemēram, galerijas īpašniekam ir jābūt tiesībām izvēlēties, kas pie viņa būs izstādīts.

Gundega

Ogres muzejā vēl neesmu bijusi, būs jāapskata kāda izstāde. Īstenībā es par mākslu gandrīz neinteresējos, vairāk par sportu, bet arī tas savā ziņā ir māksla. Man laba māksla asociējas ar to, kas patīk manām acīm un dvēselei. Uzskatu, ka mākslā cenzūra nav pieļaujama. Man arī reizēm kaut kas liekas nesaprotami un dīvaini, bet citiem tas pats ļoti patīk.

Ilze

Droši vien laba ir tā māksla, kas uzrunā sirdi. Kas sirdi neuzrunā, tā ir slikta māksla. No labas mākslas cilvēks var iedvesmoties, kaut ko gūt, tā raisa pozitīvas izjūtas, nevis negatīvas. Runājot par mākslas cenzūru, domāju, ka tā ir pieļaujama. Cenzēt vajag to, kas ir amorāls, uz vardarbību rosinošs.

Vineta

Es uzskatu, ka sliktas mākslas nemaz nav, vismaz es ar tādu neesmu saskārusies. Katram mākslas darbam ir sava jēga, savs labums. Katrs cilvēks bauda to mākslu, kas ir viņa gaumē. Par mākslas cenzūru domāju, ka tāda ir pieļaujama, bet ar to drīkst nodarboties tikai tie, kam ir attiecīga izglītība un kas mākslas darbus izstāda apskatei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.