Menu
 

Populārākās jaunā gada apņemšanās un noderīgas lietotnes to piepildīšanai Apriņķis.lv

  • Autors:  “Samsung Electronics Baltics”
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Gada nogale bieži liek paskatīties uz aizgājušo gadu un nospraust jaunus mērķus nākamajam – visbiežāk tos ir viegli definēt, bet grūti izpildīt. Ir dažādi padomi, kas palīdz sasniegt Jaungada apņemšanos, bet ne vienmēr izdodas pie tiem pieturēties. Daudz efektīvāks veids ir lietotnes un tajās pieejamie rīki, kas motivēs un palīdzēs virzīties uz priekšu. Viedtālrunis var būt labs palīgs kā darbā, tā atpūtā, ja vien iemācāmies to pilnvērtīgi izmantot.

Uzsākšu jaunu ieradumu

Lietotne Habitify vienkāršos jauna ieraduma veidošanas procesu, sadalot darbības un soļus pa dienām, nedēļām un pat mēnešiem. Lietotnē var ievadīt vairākus sasniedzamos mērķus, piemēram, izveidot ieradumu katru dienu agri celties, trīs reizes nedēļā apmeklēt sporta zāli vai reizi nedēļā lasīt grāmatu. Tajā ir iekļauti vairāki produktivitātes rīki – ieteikumi, atgādinājumi, personalizēta ikdienas ieradumu statistika, lai redzētu, kā veicas mērķu izpildē, “mazo uzvaru” izlase, lai saglabātu motivāciju turpināt iesākto.

Lasīšu vairāk

Lietotātāju iecienītā grāmatu krātuve Amazon Kindle apkopo miljoniem grāmatu, žurnālu, avīžu un komiksu – ikviens šeit var atrast sev atbilstošu saturu. Tomēr, lai ērti lasītu un nenogurdinātu acis, būtiski izmantot lielu viedekrānu. “Samsung Galaxy Fold4” 7,6 collu ekrāns ir kā radīts e-grāmatu lasīšanai, turklāt “Amazon Kindle” lietotne ir speciāli pielāgota lietošanai uz salokāmā ekrāna. Tā kā ekrāns ir plats, lasīšanas laikā nav nepārtraukti jāritina un jāpāršķir lappuses, turklāt, ierīcei salokoties pa vidu, tā piešķir fiziskas grāmatas efektu.

Papildus tam, telefona iestatījumos iespējams uzlikt acu aizsargmehānismu pret zilās gaismas starojumu, lai acis būtu pasargātas un miegs nebūtu traucēts, arī tad, kad lasām pirms gulētiešanas.

Grāmatu cienītājiem un regulāriem lasītājiem labs palīgs būs Blinkist lietotne. Tajā apkopoti vairāk nekā 5500 pasaulē lasītāko grāmatu un podkāstu kopsavilkumi. Pavisam īsā laikā ir iespēja uzzināt katras grāmatas galveno būtību, noklausoties to audio formātā. Bezvadu austiņas ar apkārtējo trokšņu slāpēšanu ļaus netraucēti klausīties audio grāmatas lidmašīnā vai cilvēkiem pilnā sabiedriskajā transportā. 

Taupīšu naudu un veidošu uzkrājumus

Money Manager padara personīgo finanšu pārvaldību pavisam vienkāršu. Lietotnē var sekot līdzi personīgajiem un biznesa finanšu darījumiem, veidot tēriņu pārskatus, pārskatīt savus ikdienas, iknedēļas un mēneša finanšu datus un pārvaldīt līdzekļus, izmantojot budžeta plānotāju.

Ja nākamā gada apņemšanās ir vairāk ietaupīt, bet šķiet, ka tas nav iespējams vairāku iemeslu dēļ, var palīdzēt lietotne Digit. Tā analizē tēriņus un daļu novirza tavā krājkontā vai investīcijās, ņemot vērā nosprausto mērķi un naudas apjomu, ko vēlies ietaupīt.

Vairāk sportošu un rūpēšos par veselību

Ja jūties nomākts, vēlies ieguldīt pašizaugsmē, sakārtot uzturu vai atmest kādu kaitīgu ieradumu, pavisam atraktīvā veidā to iespējams panākt ar Finch lietotni. Gluži kā kādreiz spēlējot Tamagotchi spēli, lietotne mudina veikt vairākus, regulārus vingrinājumus un uzdevumus labsajūtai un garīgajai veselībai, vienlaikus rūpējoties par virtuālu mājdzīvnieku, kas aug un attīstās kopā ar tevi.

Samsung Health lietotne būs labākais palīgs ikdienas soļu skaitīšanai un treniņiem. Ja Jaungada mērķis ir pieturēties pie 10 000 noietiem soļiem dienā, sevi vari motivēt, aicinot ģimeni vai draugus uz soļu skaitīšanas izaicinājumu, kā arī apskatīt un salīdzināt citus atbilstošās vecuma grupas lietotāju ikdienas paradumus.  

Kāpšu pa karjeras kāpnēm

MeetFrank lietotne būs īstā vieta, kur piereģistrēties kā darba devējiem, tā profesionāļiem, kas meklē darbu. Lietotnē iestrādātie algoritmi darba devējam palīdzēs uzsākt sarunu ar potenciālo darbinieku, kas kvalificēts un piemērots konkrētai vakancei. Lietotne, kurā darbiniekus regulāri meklē hedhanteri jeb profesionāļi, kas pēta konkrētā uzņēmuma nozari un mērķtiecīgi uzrunā kandidātus vakancēm.

Lai pārliecinātos, ka tavs CV ir pilnvērtīgs un vizuāli gaumīgi noformēts, vari izmantot ērtu CV veidošanas rīku Resume Builder. Tajā atrodas 130 dažādu dizainu veidnes, kas būs piemērotas jebkurai profesijai. Atliek vien izvēlēties un aizpildīt nepieciešamo informāciju – CV būs gatavs pāris minūšu laikā. Papildus redzamību vari panākt, reģistrējoties lielākajā profesionāļu sociālajā tīklā LinkedIn, izveidojot savu tiešsaistes CV.

Attīstīšu savu personību, mazināšu stresu

Lietotne Intellect ir viena no “Google Play” 2020. gada populārākajām lietotnēm. Tā piedāvā virkni pašvadītu kognitīvās uzvedības terapijas programmu, kas palīdz lietotājiem pārvarēt ikdienas problēmas, piemēram, vilcināšanos, stresa un attiecību problēmu pārvaldību. Tā atgādinās par garīgās veselības jautājumiem, veidojot veselīgus ieradumus, uzlabojot garastāvokli, ceļot pašapziņu. Lietotnes efektivitāti apstiprinājuši psihologi un cilvēka uzvedību eksperti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.