Menu
 

No 1.februāra Ādažos par 1,4% pieaugs maksa par atkritumu apsaimniekošanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 1.februāra Ādažos par 1,4% pieaugs maksa par atkritumu apsaimniekošanu, informē novada pašvaldība, atsaucoties uz SIA "Eco Baltia vide" plāniem.

Par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Ādažos no 1.janvāra jāmaksā 26,82 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa.

Savukārt no 1.februāra maksu par nešķiroto atkritumu apsaimniekošanu plānots paaugstināt līdz 27,20 eiro par kubikmetru.

Par bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu maksa varētu pieaugt no 21,45 eiro par kubikmetru līdz 21,76 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa.

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" norāda, ka papildus izmaiņām saistībā ar dabas resursu nodokļa pieaugumu, no 1.februāra stāsies spēkā izmaiņas, kas saistītas ar cenu pieaugumu vairākās atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošināšanai svarīgās kategorijās - degvielai, citiem energoresursiem, darbaspēkam, transporta un remonta pakalpojumiem, telpu uzturēšanai u.c.

Uzņēmums atgādina, ka šķirojot atkritumus, mājsaimniecības un uzņēmumi var samazināt izdevumus par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.