Logo
Drukāt šo lapu

Vangažos un Inčukalnā plānots būtiski celt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus

Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Vangažos un Inčukalnā plānots būtiski celt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pašvaldības SIA "Vangažu avots" iesniedza Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu. Vangažos ūdensapgādes pakalpojumu tarifu plānots palielināt par 128%, tam sasniedzot 1,12 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kanalizācijas pakalpojumu tarifu - par 194% līdz 1,99 eiro bez PVN, savukārt kopējais ūdenssaimniecības tarifs pieaugtu par 163%, sasniedzot 3,11 eiro bez PVN.

Tikmēr Inčukalnā kopējais ūdenssaimniecības tarifs varētu palielināties par 204%, sasniedzot 4,50 eiro bez PVN. Tas nozīmē, ka ūdensapgādes pakalpojumu tarifs, pieaugot par 168%, būtu 1,85 eiro bez PVN, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs, kāpjot par 239%, - 2,65 eiro bez PVN.

Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā 2023.gada 1.aprīlī. Spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar kopējo izmaksu pieaugumu saistībā ar elektroenerģijas un citu energoresursu izmaksu pieaugumu.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024