Menu
 

"Sanitex" investē 1,5 miljonus eiro saules parku izveidē Latvijā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vairumtirdzniecības un loģistikas uzņēmums SIA "Sanitex" investē 1,5 miljonus eiro saules parku izveidē Latvijā, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Saules parkus kompānija veido Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Valmierā un Ķekavas novadā. Saules paneļi nodrošinās zaļo enerģiju kompānijas loģistikas centram Rāmavā, Ķekavas novadā, kā arī "Promo Cash&Carry" ēkām Liepājā, Valmierā, Daugavpilī un Rīgā.

Pēc kompānijā vēstītā, saules paneļu elektrostacijas kopumā saražos līdz 2150 megavatstundu (MWh) elektroenerģijas gadā un ļaus "Sanitex" samazināt CO2 emisijas par 690 tonnām gadā. "Sanitex" objektos tiek uzstādīti saules paneļi no "Ja Solar" un "Risen". Saules paneļi tiks izvietoti uz ēku jumtiem 10 000 kvadrātmetru platībā.

"Sanitex" valdes loceklis Kārlis Ābele atzīmē, ka, strauji augot elektroenerģijas cenām, pieaug dažādu energoefektivitātes pasākumu loma. Vienlaikus tā ir arī iespēja domāt par ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem risinājumiem. 

Pēc viņa minētā, saules parks, kura izveidi kompānija īsteno sadarbībā ar "Energiapartner", nodrošinās aptuveni ceturto daļu no "Sanitex" nepieciešamās elektroenerģijas. 

"Mēs paredzam, ka investīcijas atmaksāsies trīs līdz četru gadu laikā, un ļaus mums nākotnē būt konkurētspējīgākiem, kā arī videi draudzīgākiem," norāda Ābele.

Viņš arī atzīmē, ka kompānija izskata iespēju nākotnē pakāpeniski pāriet uz elektroauto parku.

Jau vēstīts, ka "Sanitex" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 414,032 miljoni eiro, kas ir par 3,2% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet koncerna peļņa samazinājās par 6% un bija 7,514 miljoni eiro. Vienlaikus paša "Sanitex" apgrozījums 2021.gadā bija 411,091 miljons eiro, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 9,8% un bija 6,555 miljoni eiro.

"Sanitex" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,79 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Lietuvas "Sanitex".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.