Menu
 

Kamaniņu divniekiem trīs medaļas junioru Pasaules kausa priekšpēdējā posmā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas junioru izlases dalībnieki izcinījuši trīs godalgas junioru Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā piektā posma sacensībās kamaniņu sportā ceturtdien Bludencas trasē Austrijā. Pēdējais sestais posms turpat Austrijā norisināsies jau piektdien un sestdien.

Divnieku ekipāžu sacensībās juniorēm Viktorija Ziediņa no Salaspils un Selīna Zvilna no Ropažiem atkārtoja sestdien pasaules junioru čempionātā gūtos panākumus, abos braucienos bija ātrākās un izcīnīja pirmo vietu. Abos braucienos otrās bija Marta Robežniece no Ropažiem un Kitija Bogdanova no Rīgas, kuras komandas biedrenēm summā zaudēja 0,163 sekundes.

Ar sudraba medaļu šoreiz bija spiesti samierināties pasaules čempioni divniekos junioriem Kaspars Rinks no Ropažiem un Vitālijs Jegorovs no Sauriešiem. Otrajā braucienā viņi sasniedza labāko laiku, tomēr summā par 0,132 sekundēm piekāpās vāciešiem Jēgeram/Štoitem. Raimondam Baltgalvim no Saulkrastiem un Krišjānim Brūnam no Zaķumuižas ceturtā vieta – tieši tāpat kā pagājušās nedēļas beigās pasaules čempionātā (0,586 sekundes aiz uzvarētājiem).

Junioru individuālajās sacensībās veiksme novērsās no šīs sezonas pasaules un Eiropas čempiona Kaspara Rinka. Pirmajā braucienā viņš bija labākais, taču otrajā trases vidusdaļā pieļāva kļūdu, finišā bija tikai divdesmitais un summā nokrita uz desmito vietu. Iespējams, ka šī epizode Kasparam var maksāt uzvaru Pasaules kausa kopvertējumā, jo viņa galvenais konkurents Marko Legers sacensībās uzvarēja un pirms piektdien paredzētā pēdējā posma atņēma Latvijas kamaniņu braucējam līdera pozīciju.

Ceturtdien rīdzinieks Roberts Dreimanis 30 dalībnieku konkurencē ieņēma 18.vietu (+1,962 s) un Aleksis Siņiļņikovs no Saulkrastiem 20.vietu (+2,048 s). Savukārt sacensībās juniorēm vienīgā Latvijas pārstāve Zane Kaluma no Saulkrastiem ierindojās piektajā vietā 0,522 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Antonijas Pīčmanes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.