Logo
Drukāt šo lapu

Kamaniņu braucējs Rinks uzvar Pasaules kausa pēdējā posmā, kopvērtējumā paliek otrais

Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu sporta jaunais talants Kaspars Rinks no Ropažiem piektdien izcīnīja uzvaru junioru Pasaules kausa izcīņas pēdējā sestā posma sacensībās Bludencas trasē Austrijā. Diemžēl dienu iepriekš piedzīvotā neveiksme šīs sezonas pasaules un Eiropas čempionam liedza arī triumfēt Pasaules kausa kopvērtējumā.

Braucienos K.Rinks sasniedza pirmo un otro rezultātu un summā otrās vietas ieguvēju Marko Legeru no Vācijas apsteidza par 0,027 sekundēm. 14.vietā 30 kamaniņu braucēju konkurencē ierindojās Roberts Dreimanis (+1,409 s) un 17.vietā Aleksis Siņiļņikovs (+1,669 s).

Pasaules kausa sešos posmos Rinks izcīnīja četras uzvaras un summā savāca 491 punktu. Tomēr ceturtdienas sacensību otrajā braucienā pieļautā kļūda, kas Kasparu atsvieda uz desmito vietu posmā, ļāva par sezonas kopvērtējuma līderi kļūt M.Legeram, kurš ar otro vietu piektdien šīs pozīcijas nosargāja (510 p.). R.Dreimanis sezonu noslēdza 15.vietā (134 p.).

Sacensībās juniorēm Zane Kaluma no Saulkrastiem ar astoto un sesto vietu braucienos pēdējā posmā ieņēma septīto vietu 0,934 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Ankas Jēnikes un septītajā vietā finišēja arī kopvērtējumā (226 p.).

Sestdien Bludencā sezonas pēdējās sacensības aizvadīs junioru divnieku ekipāžas, kā arī notiks pēdējās komandu sacensības. Visās trijās disciplīnās Latvijas jaunajiem kamaniņu braucējiem ir labas cerības uz godalgām gan posmā, gan sezonas kopvērtējumā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024