Menu
 

Par sakaru kabeļu zādzību Valdlaučos aizturēti divi vīrieši

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

27.janvāra naktī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas amatpersonas uzreiz pēc noziedzīga nodarījuma izdarīšanas Valdlaučos aizturēja divus vīriešus par sakaru kabeļu zādzību personu grupā. Vienam no aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, likumsargi veica sešas kratīšanas, kuru laikā atrada un izņēma nozagtos sakaru kabeļus, instrumentus, kā arī narkotiskās vielas. Tika nozīmēta ekspertīze, kurā noskaidrots, ka izņemts aptuveni nepilns grams protonitazēna.

Likumsargi aizturēja divus vīriešus, kuri dzimuši 1988.un 1995.gadā, un nogādāja viņus Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirknī. Abi iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Par minēto gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

1988.gadā dzimušajam aizturētajam tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu savukārt otram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, vēsta Valsts policija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.