Menu
 

Botam un Plūmem sezonā piektais goda pjedestāls Pasaules kausa posmos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem izcīnīja trešo vietu sestdien Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensībās kamaniņu sportā divnieku ekipāžu konkurencē Vinterbergas trasē Vācijā. Šī Latvijas kamaniņbraucējiem ir piektā godalgotā vieta šajā Pasaules kausa sezonā.

Braucienos Bots/Plūme sasniedza trešo un ceturto rezultātu. Summā pārāki par latviešiem bija tikai mājinieki, titulētie vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kā arī Tonijs Egerts un Saša Benekens. Uzvarētājiem Bots un Plūme zaudēja precīzi pussekundi.

Otrā Latvijas ekipāža Eduards Ševics-Mikeļševics no Garkalnes un Lūkass Krasts 17 divnieku konkurencē ierindojās desmitajā vietā (+0,888 s).

Tāpat kā sestdienas sacensībās, arī Pasaules kausa kopvērtējumā pirms svētdienas sprinta sacensībām abas Latvijas ekipāžas ieņem trešo (595 p.) un desmito (338 p.) vietu. Līderi ir Vendls/Arlts (714 p.).

Desmit dāmu divnieku ekipāžu konkurencē ceturto vietu ieņēma Anda Upīte no Siguldas un Sanija Ozoliņa no Rīgas. Braucienos viņas uzrādīja ceturto un piekto rezultātu un uzvarētājām vācietēm Degenhardai/Rozentālei summā zaudēja 0,537 sekundes. Juniores Viktorija Ziediņa no Salaspils un Selīna Zvilna no Ropažiem pirmajā braucienā bija astotās, otrajā septītās un finišēja astotajā vietā (+1,452 s). Sezonas kopvērtējumā Upīte un Ozoliņa saglabā piekto vietu (435 p.) Līderēm itālietēm Feterei/Oberhoferei ir 770 punktu, bet Ziediņai/Zvilnai, kuras piedalījušās tikai divos posmos, 81 punkts un trīspadsmitā pozīcija.

Vīru individuālajās sacensībās smagu kritienu pirmajā braucienā piedzīvoja pasaules junioru čempions Kaspars Rinks no Ropažiem. Bet abi pārējie Latvijas sportisti ierindojās pirmā desmitnieka beigās – Kristers Aparjods no Saulkrastiem summā bija astotais (otrajā braucienā piektais) 0,633 sekundes aiz posma uzvarētāja Maksa Langenhana, bet siguldietis Gints Bērziņš devītais (+0,782 s).

Sezonas kopvērtējumā, kurā līderis joprojām ir Dominiks Fišnallers no Itālijas (665 p.), Aparjodam ir piektā pozīcija (480 p.) un Bērziņam devītā (359 p.).

Svētdien Vinterbergā notiks individuālās sacensības dāmām, kā arī sezonas pēdējās trešās Sprinta kausa sacensības, kurās startēs pa 15 labākajiem katrā disciplīnā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.