Menu
 

Vācijas skeletonisti Grothērs un Hermane Siguldā kļūst par Pasaules kausa ieguvējiem

  • Autors:  LETA
Foto – Viesturs Lācis, IBSF Foto – Viesturs Lācis, IBSF

Siguldā Pasaules kausa skeletonā pēdējā, astotajā posmā uzvaru svinēja Mets Vestons no Lielbritānijas komandas, kurā par treneri strādā Martins Dukurs, bet kopvērtējumā pirmo vietu nodrošināja vācietis Kristofers Grothērs. Vāciete Tīna Hermane piektdien Siguldā svinēja uzvaru, izcīnot pirmo vietu arī kopvērtējumā. Latvijas skeletonisti šosezon nestartē Pasaules kausa apritē.

Pēc septiņiem posmiem līderi kopvērtējumā Grothēru un vicelīderi Vestonu šķīra 76 punkti un vācietim titula nodrošināšanai pietika ar devīto vietu pēdējā posmā. Pēc pirmā brauciena Grothērs bija piektais, bet otrajā braucienā olimpiskajam čempionam izdevās pacelties par divām pozīcijām uz augšu.

Vestons bija ātrākais abos braucienos, otrās vietas ieguvēju, savu tautieti Markusu Vaiatu summā pārspējot par 0,36 sekundēm. Grothērs uzvarētājam zaudēja 0,63 sekundes, bet ceturtajā vietā finišējušo britu Kreigu Tompsonu apsteidza par sešām sekundes simtdaļām.

Pēc pirmā brauciena pirmajās trīs vietās bija Lielbritānijas skeletonisti, taču otrajā braucienā Grothērs liedza pārstāvjiem no Dukura komandas izcīnīt visas trīs godalgas.

30 gadus vecais Grothērs Lielo kristāla globusu izcīnījis pirmo reizi karjerā, uzvarot divos no astoņiem posmiem un iekrājot 1656 punktus. Vestons bija nepārspēts piecos posmos, tajā skaitā četros pēc kārtas, taču 18.vieta Pārksitijā viņam, visticamāk, liedza izcīnīt titulu. Vestons iekrāja 1605 punktus, bet pirmo trijnieku ar 1531 punktu ieņēma Vaiats, kurš uzvarēja sezonas pirmajā posmā.

Sacensībās startēja 19 skeletonisti.

17 dāmu konkurencē Hermane pirmo braucienu visātrāk, otrajā ieņēma vien septīto vietu, taču tas uzvaru traucēt nespēja. Viņa divu braucienu summā trasē pavadīja minūti un 43,65 sekundes.

Otro vietu summā ieņēma britu sportiste Lora Dīsa, kura pēc pirmajā braucienā sasniegtā ceturtā labākā laika bija ātrākā otrajā braucienā, summā no Hermanes atpaliekot piecas sekundes simtdaļas.

Trešo vietu Siguldā izcīnīja Beļģijas sportiste Kima Meilemansa, kura pēc piektās vietas pirmajā un trešās vietas otrajā braucienā summā Hermanei piekāpās 0,23 sekundes.

Kopvērtējumā savas pozīcijas nostiprināja Hermane, kura ar 1622 punktiem otro reizi kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, atkārtojot 2015./2016.gada sezonā sasniegto.

Otro vietu ar 1562 punktiem ieņēma Bosa.

Sestdien un svētdien divas sacensības divniekos Siguldā aizvadīs bobslejisti, sestdien notiks arī monobobu sacensības sievietēm, bet svētdien sievietes sacentīsies divniekos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.