Menu
 

Autotransporta direkcija sludinās jaunu iepirkumu pārvadājumu nodrošināšanai "Cēsu" un "Siguldas, Limbažu" maršruta tīkla daļās

  • Autors:  LETA
Foto - Satiksmes ministrija Foto - Satiksmes ministrija

Pamatojoties uz Administratīvās rajona tiesas spriedumu attiecībā uz AS "Nordeka" sagatavošanās laika līguma izpildes pagarināšanu, Autotransporta direkcija (ATD) izsludinās jaunu iepirkumu pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai maršruta tīkla daļās "Cēsis" un "Sigulda, Limbaži", aģentūrai LETA pavēstīja ATD pārstāvji.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz Administratīvās tiesas spriedumā norādītajiem faktiem, kā arī Konkurences padomes iepriekš atklāto karteli, kura viens no dalībniekiem bija uzņēmums "Nordeka".

Lai gan ir liela iespējamība, ka lēmums tiks pārsūdzēts Augstākajā tiesā, Administratīvās tiesas spriedumā norādītie fakti ATD ieskatā ir pietiekami, lai lemtu par līguma laušanu. Tāpat esošā situācija ilgtermiņā varētu apdraudēt pasažieru pārvadājumu nepārtrauktību minētajās tīkla daļās, ko ATD apņēmusies nekādā gadījumā nepieļaut.

ATD atgādina, ka šī gada 2.martā ir saņēmusi Administratīvās rajona tiesas spriedumu, kurā tika izskatīts jautājums par ATD tiesībām pagarināt "Nordekai" sagatavošanās laiku līguma izpildei maršrutu tīkla daļā "Cēsis" un "Sigulda, Limbaži". Lai gan atsevišķi spriedumā norādītie secinājumi ATD ieskatā ir diskutējami, tomēr tiesas viedoklis ir prioritārs un direkcija to respektē.

Tāpat ATD informē, ka plānotā kompensācija par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu maršrutu tīkla daļā "Cēsis" sastāda 27,72 miljonus eiro, savukārt maršrutu tīkla daļā "Sigulda, Limbaži" - 32,29 miljonus eiro. Minētās summas ir aprēķinātas visam iepirkuma līguma periodam - desmit gadiem. Ņemot vērā, ka līgumu izpilde nav uzsākta, nekādi maksājumi šo līgumu ietvaros "Nordekai" nav veikti.

Jau ziņots, ka ATD jāatkāpjas no 200 miljonus eiro vērtiem valsts līgumiem ar "Nordekas", kas paredzētajā laikā nav sācis pasažieru pārvadājumus Cēsu, Limbažu un Siguldas lotēs, atzinusi Administratīvā tiesa.

Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, spriedums pieņemts 2.martā. Tiesa nosprieda, ka direkcijai nebija nekāda pamata "Nordeka" dot papildu laiku pārvadājumu sākšanai. Līdz pat šai dienai "Nordeka" nav sākusi sniegt pakalpojumus Vidzemē, kur pārvadājumus turpina nodrošināt iepriekšējais pārvadātājs - AS "CATA".

Tiesa secināja, ka ATD patvaļīgi grozīja iepirkuma līgumus ar "Nordeka" un pagarināja termiņu jauno autobusu uzrādīšanai un pārvadājumu sākšanai. Tā kā "Nordeka" vēl nav sākusi pārvadāt pasažierus Vidzemē, tiesa atzina, ka ATD pienākums ir iepirkuma līgumus izbeigt, nemeklējot citus "Nordeka" labvēlīgus risinājumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.