Menu
 

Kā atbalstu vidusskolēniem izstrādās jaunus mācību risinājumus ķīmijā un bioloģijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Lai sniegtu atbalstu skolēniem dabaszinību apguvei vidējās izglītības posmā, ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu 650 tūkstošu eiro apmērā izstrādās mācību risinājumus ķīmijas un bioloģijas priekšmetu pamatkursiem. To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie grozījumi noteikumos, kas 14.martā apstiprināti valdībā, informē ministrijā.

Jauni mācīšanās risinājumi un stratēģijas vidusskolas dabaszinības kursos veidos mūsdienīgu mācīšanās procesu, kur liela uzmanība tiek veltīta, lai skolēni maksimāli efektīvi varētu izmantot dažādus mācību materiālus pašvadītām mācībām. Piedāvātie mācību risinājumi dabaszinību jomā veicinās arī skolēnu pašmotivāciju apgūt zināšanas un turpināt izaugsmi, kas ir viens no galvenajiem kompetenču pieejas elementiem mācību satura apguvē, skaidro IZM pārstāvji.

Ķīmijas un bioloģijas mācīšanās stratēģiju autorrisinājumu ietvaros būs pieejami mācību plāni, stundu un interaktīvais mācību saturs, pašpārbaudes darbi, metodiskie materiāli, kas veicinās apgūstamā mācību satura labāku izpratni un ļaus labāk sagatavoties arī obligātajiem valsts pārbaudes darbiem dabaszinībās vispārīgajā mācību satura apguves līmenī, kā arī optimālajā mācību satura apguves līmenī fizikā, ķīmijā vai bioloģijā.

Veicinot dabaszinību apguvi skolēniem vidējās izglītības posmā, sadarbībā ar Latvijas augstskolām tiek izstrādāti risinājumi arī vidusskolas pamatkursa "Fizika I", padziļinātā kursa "Programmēšana II", kā arī kursa "Dizains un tehnoloģijas II" apguvei. Papildu mācīšanās risinājumi ķīmijā un bioloģijā skolēniem sniegs atbalstu visās dabaszinību jomās vidējās izglītības posmā, kur paredzēti arī valsts pārbaudes darbi.

Finansējumu ķīmijas un bioloģijas mācīšanās stratēģiju izstrādei plānots piešķirt, pārdalot ES fondu finansējumu, kur izveidojies ietaupījums no piešķirtajiem līdzekļiem Covid-19 seku mazināšanai, vēsta IZM.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.