Menu
 

No aprīļa Salaspilī un Saulkalnē būs zemāki siltumenerģijas tarifi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.pexels.com Foto - www.pexels.com

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un 16.marta padomes sēdē izskatījusi siltumenerģijas gala tarifus vairākiem komersantiem, tostarp SIA “Salaspils siltums”. Salaspilī un Saulkalnē ar 1.aprīli siltumenerģijas tarifi būs zemāki, informē komisijā.

“Šobrīd siltumenerģijas komersantu vidū notiek aktīva esošo līgumu, to nosacījumu pārskatīšana, kā arī jaunu līgumu noslēgšana atbilstoši aktuālajai situācijai kurināmā resursu tirgū. Tomēr turpmāko kurināmā resursu cenu prognozi ir grūti noteikt, to turpmāk būtiski ietekmēs globālās finanšu sistēmas nestabilitāte, kas var īslaicīgi mazināt ekonomisko aktivitāti, kamēr Ķīnas ekonomiskā atveseļošanās pēc Covid-19 ierobežojumiem uzrāda pieprasījuma pakāpenisku atjaunošanos, līdz ar to gāzes cena varētu kāpt,” skaidro SPRK priekšsēdētāja Alda Ozola.

Salaspilī un Saulkalnē no šāgada 1.aprīļa siltumenerģijas tarifs būs 78,53 eiro/MWh, kas samazinājies par 6,6%, salīdzinot ar spēkā esošo. Tarifa izmaiņas ir saistītas ar jauniem šķeldas un dabasgāzes piegādes līgumiem, kas paredz zemāku kurināmā resursu cenu nekā spēkā esošajā tarifā iekļauto. Ņemot vērā, ka tarifs pārsniedz valstī noteikto 68 eiro/MWh slieksni, lietotāji turpinās saņemt valsts atbalstu. Attiecīgi maksa par piegādāto siltumenerģiju, ņemot vērā valsts atbalstu, būs 73,27 eiro/MWh. Līdz ar jauno tarifu spēkā stāšanos 1.aprīlī šī būs jau sestā reize, kad komersants šajā apkures sezonas laikā (kopš 2022.gada oktobra) mainījis siltumapgādes tarifu – gan palielinot, gan samazinot to.

Siltumenerģijas tarifiem līdz 150 eiro/MWh valsts kompensē 50% no tarifa, kas pārsniedz noteikto slieksni – 68 eiro/MWh. Savukārt no tās daļas, kas pārsniedz 150 eiro/MWh, valsts kompensē 90%, atgādina SPRK pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.