Menu
 

"Rīgas meži" gada otrajā pusē uzsāks meža darbus Mārupes un Olaines novados

  • Autors:  Apriņķis.lv
Karte - "Rīgas meži" Karte - "Rīgas meži"

Šī gada otrajā pusē “Rīgas mežu” Tīreļu mežniecībā, pie Jaunmārupes, tiks uzsākti meža kopšanas un izstrādes darbi. Tie notiks Tīreļu mežniecības Mārupes apgaitā – meža masīvos pie Loka ceļa Mārupes novadā un pie atpūtas vietas “Pīļu kalniņš” Olaines novadā.

Meža darbi tiks veikti atbilstoši dabai saudzīgai metodei – ainavu dizaina plānam, kā arī atbilstoši uzņēmuma “Meža apsaimniekošanas plānam” (MAP), kurā lielāka nozīme piešķirta bioloģiski vērtīgu, dabas un rekreācijas teritoriju saglabāšanai, bet samazinātas intensīvā mežsaimniecībā izmantojamās teritorijas, norādīja uzņēmumā.

Mežizstrādes darbi Tīreļu mežniecībā 54 hektāru platībā notiks atbilstoši izveidotajam ainavu dizaina plānam un ir īpaši ar to, ka līdzšinējos ainavu dizaina plānos citās “Rīgas mežu” mežniecībās nav kultūrvēsturiskās teritorijas zonas, kas raksturīgas tieši Tīreļu mežniecībai. Piemēram, te atrodas tādas kultūrvēsturiskās vērtības, kā Ziemassvētku kauju vietas, Nocietinājumu sistēma ar Pluģu skansti, Ostvalda piemiņas akmens u.c. kultūrvēsturiski objekti.

Tīreļu mežniecība ir lielākā “Rīgas mežu” mežniecība – vairāk nekā 23 000 hektāru. Tā ir purviem bagāta, lielākais un zināmākais ir Cenas tīrelis. Tas ietilpst “Natura 2000” īpaši aizsargājamo dabas teritoriju tīklā  un ir viens no unikālākajiem Latvijas purviem. Mežniecībā ir dabas liegums “Melnā ezera purvs” un dabas parks “Beberbeķi”, kas arī ietilpst “Natura 2000” īpaši aizsargājamo dabas teritoriju tīklā. Tīreļu mežniecībā ir arī daudz dažādi purvi, kas nav iekļauti īpaši aizsargājamās dabas teritorijas sarakstos, piemēram, Rāvājs, Medema un Ēbeļmuižas purvi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.