Logo
Drukāt šo lapu

Šogad Ēnu dienā visvairāk jaunieši ēnojuši policijas darbiniekus

Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Šogad izglītības organizācijas "Junior Achievement Latvia" ("JA Latvia") organizētajā Ēnu dienā visvairāk jaunieši vēlējušies ēnot policijas darbiniekus, informēja "JA Latvia" pārstāvji.

Uz policijas inspektora vakanci tika saņemti 392 pieteikumi, savukārt uz iepriekšējo gadu līderi - programmētāja vakanci - tika saņemts 301 pieteikums. Pieprasītas bija arī gaisa kuģa pilota, fizioterapeita, arhitekta, gaisa kuģa stjuarta, ķirurga un žurrnālista profesijas.

Policijas inspektors bija arī ēnu devēju piedāvātākā profesija - skolēniem tika piedāvātas 139 vakances. 

Kā norāda "JA Latvia" pārstāvji, šogad ar dažādām profesijām skolēnus iepazīstina 1997 ēnu devēji, kopumā piedāvājot 10 991 vakanci.

Šogad interesi par dalību Ēnu dienā izteica 34 191 potenciālais ēnotājs. 

Vislielāko interesi izrādījuši ēnotāji no Jelgavas Valsts ģimnāzijas ar 632 pieteikumiem, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas ar 399 pieteikumiem un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas ar 347 pieteikumiem. Aktīvākās pilsētas un novadi pēc ēnotāju pieteikumu skaita šogad bija Rīga, Mārupe, Jelgava, Liepāja, Daugavpils un Ogre.

Ēnot dažādu profesiju pārstāvjus šogad bija iespēja arī jauniešiem no Ukrainas. 

UNICEF projekta "Uplift Youth" laikā "JA Latvia" aicinājumam atsaucās 85 darba devēji, piedāvājot ukraiņu skolēniem teju 550 vakances dažādos Latvijas reģionos.

"JA Latvia" pārstāvji skaidro, ka Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Savukārt darba devējiem tā ir laba iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt nākamos kolēģus.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024