Menu
 

Apbalvos ģimenei draudzīgākos darba devējus un pašvaldības

  • Autors:  LETA
Foto - SIF Foto - SIF

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) 19.aprīlī svinīgā ceremonijā pasniegs balvas darba devējiem, pašvaldībām un uzņēmējiem, kuri aizvadītajā gadā snieguši lielāko atbalstu ģimenei draudzīgas vides veidošanā, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Sandra Baltruka.

Pasākumā apbalvos programmu "Ģimenēm draudzīgākā pašvaldība" un "Latvijas Goda ģimenes" apliecības programmas dalībnieki - laureāti, savukārt pirmo reizi nominanti noskaidroti jaunā kategorijā - "Goda darba devējs".

Laureātu sveikšana notiks SIF rīkotās konferences "Veidosim ģimenei draudzīgu sabiedrību kopā!" laikā, kuru tiešsaistē varēs vērot tīmekļvietnē "vietagimenei.lv", kā arī SIF un "Vieta ģimenei" sociālā medija "Facebook" kontos.

Vērtēšanas komisijai, izvērtējot pašvaldību sniegumu pēc virkni kritēriju, kā arī ņemot vērā pašvaldību sniegtos datus un Latvijas iedzīvotāju balsojumu, konkursa "Ģimenēm draudzīgākā pašvaldība 2022" finālā iekļuva 13 pašvaldības.

Saskaņā ar iedzīvotāju sniegtajām atsauksmēm pagājušajā gadā cilvēki visvairāk novērtējuši pašvaldību sniegto atbalstu, kas saistīts ar bezmaksas vai daļēji kompensētu ēdināšanu izglītības iestādēs, transporta atvieglojumus un pakalpojumu pieejamību, kā arī atbalstu bērniem un senioriem.

Svinīgās ceremonijas laikā vienu no pašvaldībām atzīs par ģimenei draudzīgāko valsts mērogā un saņems naudas balvu 30 000 eiro, lai turpinātu ieguldīt un uzlabot ģimenei draudzīgas vides attīstīšanā, savukārt katra plānošanas reģiona uzvarētājs - balvu 20 000 eiro. Kopējais konkursa naudas balvu fonds, kas tiks sadalīts starp uzvarētāju pašvaldībām, ir 150 000 eiro.

Šogad pirmo reizi tiks piešķirtas "Goda darba devēja" balvas desmit privātā un publiskā sektora pārstāvjiem. Uzvarētāji izraudzīti no 165 darba devējiem, kas ir programmas "Ģimenei draudzīga darbavieta" dalībnieki un īsteno pasākumus, veicinot savu darbinieku darba un privātās dzīves līdzsvaru.

Veicinot dialogu par ģimenei draudzīgas sabiedrības un darba kultūras veidošanu, konferencē vienkopus pulcēsies valsts pārvaldes un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī uzņēmēji un eksperti. Lektori aktualizēs dažādus darba un ģimenes dzīves līdzsvara izaicinājumus, pašvaldības lomu ģimeniskas vides nodrošināšanā, kā arī Somijas pieredzi ģimeņu atbalsta jomā.

Lektoru vidū būs Rīgas Stradiņa universitātes Klāvs Sedlenieks, AS "Latvijas valsts meži" Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, Ludzas novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs un citi. Ekspertu viedokļi izskanēs arī paneļdiskusijā, un klātesošajiem būs iespēja piedalīties darbnīcās, kopīgi meklējot labās prakses piemērus, kā arī sniedzot priekšlikumus ģimenēm draudzīgas vides radīšanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.