Menu
 

Buncis: Biļetes uz pirmajām pasaules čempionāta hokejā atklāšanas spēlēm ir gandrīz izpārdotas

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Biļetes uz pirmajām pasaules čempionāta hokejā atklāšanas spēlēm ir gandrīz izpārdotas, aģentūrai LETA atklāja 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis.

Vienlaikus viņš atzina, ka kopumā biļešu pārdošanas sekmes vērtējamas kā mēreni labas. Buncis ir pārliecināts, ka, tuvojoties čempionāta norises laikam, cilvēku interese par biļešu iegādi pieaugs. Patlaban pieprasītākie mači ir ar Čehijas, Slovākijas, Šveices un Latvijas komandu dalību.

Taujāts par čempionāta organizatoriskajiem aspektiem, Buncis norādīja, ka drīzumā sāksies "Arēnas Rīga" un tās teritorijas, kā arī "Rimi Olimpiskā sporta centra" pielāgošanas darbi hokeja čempionāta vajadzībām. "Negribētu teikt, ka saskaramies ar grūtībām, bet izaicinājumu mūsu darbā netrūkst," sacīja organizatoriskās komitejas vadītājs. 

Viņš pauda, ka, lai arī neparedzētu risku bīstamība vienmēr pastāv, tomēr organizatoriem līdz šim ir veicies ar profesionālu komandu un partneriem, kas apzinās savu atbildību un laika limitus. Buncis uzsvēra, ka patlaban viss notiek saskaņā ar plānoto grafiku.

Vaicāts par valsts atbalstu čempionāta rīkošanai, Buncis pauda, ka patlaban nauda vēl nav saņemta, tomēr ir cerība, ka tas drīz varētu notikt. Viņš atzīmēja, ka hokeja čempionāts būs lielākais šī gada sporta pasākums ar lielu skaitu līdzjutēju arī no ārzemēm, kas valstij un Rīgai dos papildu ekonomisko aktivitāti un ieņēmumus budžetos, kur pasākuma rīkošanai jau iztērēti vairāk nekā miljons eiro.

"Turklāt līdz pasākumam ir vairāk nekā trīs nedēļas, kā arī pats turnīrs šeit, Latvijā, notiks teju divas nedēļas. Valsts atbalsts būtu liels atslogs, lai segtu visus nepieciešamos čempionāta izdevumus," sacīja Buncis, piebilstot, ka vienīgie ieņēmumi visa turnīra izmaksu segšanai, ja neskaita sponsoru un valsts atbalstu, būs no biļešu tirdzniecības. Kā norādīja komitejas vadītājs, līdz šim čempionāta organizatori jau realizējuši visas plānotās, kopskaitā septiņas, sponsoru pakas.

Atbildot uz jautājumu par budžeta pietiekamību pasākuma norisei, Buncis norādīja, ka finanses rūpīgi izanalizētas jau pirms turnīra organizēšanas un patlaban čempionāta rīkotāji iekļaujas noteiktajās robežās. "Vēl ļoti ceram uz valsts piešķirto finansējumu un simbolisko "jā" pasaules čempionātam Rīgā, Latvijā, jo vēl neesam sasnieguši projekta "break-even"," piebilda Buncis.

LETA jau vēstīja, ka Rīgā paredzētā turnīra budžets plānots nepilnu astoņu miljonu eiro apmērā. No tā 570 000 eiro paredzēts Rīgas pašvaldības finansējums un 550 000 eiro - Latvijas orgkomitejas oficiālo atbalstītāju plānotais finansējums. Savukārt valsts finansējums 500 000 eiro paredzēts licences maksājumam un 250 000 eiro IIHF kongresa rīkošanai. Pārējie ieņēmumi 6 121 580 eiro apmērā plānoti no biļešu pārdošanas.

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ pērn Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) atņēma Krievijai tiesības rīkot 2023.gada pasaules hokeja čempionātu Sanktpēterburgā, un vēlāk tika apstiprināts, ka čempionātu rīkos Rīga un Somijas pilsēta Tampere. Meistarsacīkstes norisināsies no 2023.gada 12.maija līdz 28.maijam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.