Logo
Drukāt šo lapu

Noslēgusies sešpadsmitā Lielā talka

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šogad Lielajā talkā, kas sestdien norisinājās 16.reizi, kopumā bija pieteiktas 1139 talkas vietas. No tām 941 ir publiskā atkritumu savākšanas talka un 445 ir labiekārtošanas talkas. Tāpat šogad pieteiktas arī aptuveni 180 solo talkas, kas sevī ietver “duo” un ģimenes talkas.

Kā vienmēr, visvairāk talkošanas vietu tika pieteikts Rīgā un Pierīgā, liecina rīkotāju apkopotā informācija. Šogad, gatavojoties Lielajai talkai, daudz tika runāts par Latvijas vietu uz lielās pasaules kartes un mūsu pienesumu, lai pasaule būtu tīrāka un zaļāka. Virzība uz globālu pieeju vides jautājumiem, ietverta arī šā gada Lielās talkas sauklī “Zaļa Latvija = Zaļa pasaule!”.

“Mums ir patiess prieks, ka ir tik daudz cilvēku, kuri katru gadu ir gatavi Lielās Talkas dienā doties dabā vai savu māju tuvumā un sakopt piegružotās vietas. Interese par talku ik gadu ir nemainīgi liela un saņemam neskatāmus zvanus un jautājumus par to kā pareizi talkot, kur talkot utt. Rezultāti šai talkai ir izcili. Vēstniecību pārstāvji, kur raženā pulkā talkoja šodien Mangaļsalā, ir ļoti patīkami pārsteigti, ka Latvija ir tik tīra. Es, ejot pa mežu, savācu tikai trīs papīrus, tāpēc ar prieku var teikt, ka Mangaļsalas teritorija tik tiešām ir tīra,“ tā Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme. 

Latvijas valsts meži Vides izglītības vadītāja Līga Abizāre aicina: “Visā Latvijā arī pēc Lielās talkas turpinās Meža dienas un jebkurš var iesaistīties meža sakopšanā vai atpūtas vietu labiekārtošanā, ko visu aicinām arī nosvinēt ar lieliem vides svētkiem 26. un 27. maijā, Tērvetē. Šo divu dienu garumā satiksies apmēram 100 meža nozares organizācijas un mūsu sadarbības partneri, lai svinētu Meža dienu noslēguma svētkus. Aicinu sakopt dabu un maija beigās kārtīgi nosvinēt šo tīrības mēnesi.“

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024