Menu
 

Aptauja. Cik bieži jūs braucat ar vilcienu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Santa Bogdane
Foto - Santa Bogdane un arhīvs Foto - Santa Bogdane un arhīvs

Ap galvaspilsētu dzīvojošo mobilitātes uzlabošanai ir plānota gan jaunu elektrovilcienu iegāde, gan mobilitātes punktu izveidošana, turklāt tieši dzelzceļa izmantošana tiek uzskatīta par vienu no prioritārajiem satiksmes veidiem.

Aprīļa sākumā pārstāvji no biedrības “Rīgas metropole”, Rīgas domes, Rīgas plānošanas reģiona, Bukultu apkaimes biedrības un Ropažu novada pašvaldības piedalījās sanāksmē “Mobilitātes punkta Jaunciema gatves, Brīvības gatves un dzelzceļa Rīga–Sigulda krustpunktā attīstība”. Sanāksmes mērķis bija meklēt risinājumus Bukultu apkaimes mobilitātes punkta izveidei, apzinoties tā nozīmi Rīgas metropoles areāla iedzīvotāju mobilitātes uzlabošanai. Mobilitātes punktus ir plānots veidot arī citviet Pierīgā, taču vai paši iedzīvotāji labprāt izmanto vilcienu satiksmi?

Marks

Ar vilcienu braucu divas reizes nedēļā no Ogres uz Krustpili. Man vislabāk patīk pārvietoties ar vilcienu, “Bolt” skrejriteņiem un skeitbordu.

Elīna

Agrāk ar vilcienu braucu ļoti bieži, vismaz divas reizes dienā. Tagad ļoti reti, jo jāpārvietojas kopā ar bērnu un bērnu ratiņiem. Pašlaik vislabāk patīk iet ar kājām.

Kristaps

Ar vilcienu braucu katru dienu, izņemot brīvdienās. Vislabāk man patīk iet ar kājām vai braukt ar velosipēdu. Nepatīk pārvietoties ar “Bolt” skrejriteņiem.

Antra

Visbiežāk ar vilcienu pārvietojos no Lielvārdes uz Ogri. Braucu uz darbu un kursiem. Brīvajā laikā vislabāk patīk braukt ar privāto auto.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.