Logo
Drukāt šo lapu

Aizdomās par nelegālu etilspirta realizāciju aizturēta organizēta grupa

Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Valsts policija (VP) sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu aizturējusi sešu personu grupu aizdomās par etilspirta nelegālu glabāšanu, pārvietošanu un realizāciju Latvijas teritorijā legālā biznesa aizsegā, informēja VP pārstāve Ilze Jurēvica.

VP redzeslokā nonāca kāda personu grupa, par kuru radās aizdomas, ka tā legālā rūpala aizsegā nodarbojas ar legāli saražotā etilspirta iespējamu nelegālu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju Latvijā.

Par to šī gada 16.martā tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas par alkoholisko dzērienu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā.

VP amatpersonas sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu un Eiropola pārstāvi aptuveni mēneša laikā pēc sāktā kriminālprocesa 20. un 21.aprīlī dažādās vietās Latvijā aizturēja sešus iespējamos organizētās grupas dalībniekus.

Tika aizturēti pieci vīrieši un viena sieviete, kuri visi ir Latvijas valstspiederīgie vecumā no 45 līdz 56 gadiem.

Divas no šīm personām aizturētas brīdī, kad pārvietojās ar kravas transportlīdzekļiem, kuros atradās nelegāli pārvietotais etilspirts ne mazāk kā četru tonnu apmērā. 

Likumsargi veica kratīšanas 19 ar personām saistītās vietās un transportlīdzekļos, kuru laikā izņemti vairāki kriminālprocesa izmeklēšanā nozīmīgi priekšmeti, tostarp dažādi datu nesēji, mobilie tālruņi, tehniskie līdzekļi, arī juvelierizstrādājumi, zelts un naudas līdzekļi.

22.aprīlī trim no aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, pārējiem aizturētajiem - ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Sākts arī kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195. panta trešās daļas aizdomās par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

 
Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024