Menu
 

Foto: Ķemeru bibliotēkai dots Imanta Ziedoņa vārds; atklāts kultūrtūrisma maršruts "Noķer Ziedoni!"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Jūrmalas Centrālās bibliotēkas filiāle – Ķemeru bibliotēka – ieguvusi jaunu nosaukumu, turpmāk tā būs Imanta Ziedoņa Ķemeru bibliotēka, pavēstīja Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

4.maijā notika Imanta Ziedoņa Ķemeru bibliotēkas vārda došanas svētki un jaunā bibliotēkas nosaukuma plāksnes atklāšana. Svinīgā pasākumā atvērts arī dzejniekam veltīts kultūrtūrisma maršruts “Ņoķer Ziedoni!”, kas ved pa dzejnieka bērnības un jaunības dienu takām Slokā, Kauguros, Ķemeros, Lapmežciemā, Ragaciemā, Engurē un Tukumā. Ar maršrutu tā atklāšanas dienā teatrālā performancē “Teātris uz riteņiem” iepazīstināja Kauguru Kultūras nama jauniešu teātra “Eksperiments” dalībnieki.

Pasākumā piedalījās Imanta Ziedoņa muzeja vadītāja Rūta Šmite, arī Imanta Ziedoņa meita Baiba Ziedone-Jansone un dēls Rimants Ziedonis. Ķemeru bibliotēkas lasītājiem Rimants Ziedonis novēlēja vairāk lasīt grāmatas, lai bibliotēkas, tai skaitā Ķemeru bibliotēka, turpina dzīvot.

Imanta Ziedoņa Ķemeru bibliotēkā ir izveidota dzejniekam veltīta ekspozīcija “Ziedoņa lasīšanas stūrītis”. Ikviens bibliotēkas apmeklētājs var apsēsties atpūtas krēslā, nesteidzīgi palapot kādu no dzejnieka dzejoļu krājumiem, pārlasīt epifānijas vai iepazīties ar citiem publicistikas darbiem no bibliotēkas krājuma.

Pašvaldībā atgādina, ka Imants Ziedonis, viens no ievērojamākajiem Latvijas dzejniekiem, Ķemeros dzīvoja no 1956. līdz 1962. gadam, strādāja par skolotāju Ķemeru septiņgadīgajā skolā un par bibliotekāru Ķemeru bibliotēkā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.