Menu
 

Vāc parakstus par bargākiem sodiem kravas auto šoferiem par ceļazīmes "Iebraukt aizliegts" ignorēšanu

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par bargākiem sodiem kravas auto šoferiem par ceļazīmes "Iebraukt aizliegts" ignorēšanu.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Māris Rozentāls. Viņš vēlas padarīt kravas auto īpašnieku un vadītāju attieksmi pret aizlieguma zīmēm "tiešām nopietnu un atbildīgu", jo pašlaik esot vērojams, ka kravas auto vadītāji ignorē zīmi "Kravas automobiļiem braukt aizliegts".

Iniciatīvā pausts aicinājums šo situāciju mainīt, būtiski ceļot sodu par kravas auto ar masu virs 3,5 tonnām atrašanos zīmes "306" darbības zonā, proti, vietās, kur kravas auto braukt ir aizliegts. Pašreizējo 30 eiro noteikto sodu vajadzētu celt būtiski, pat daudzkārtīgi, lai šā soda efekts pārkāpējam tiešām būtu jūtams, uzskata Rozentāls.

Viņaprāt, šādu pārmaiņu rezultātā samazināsies bezatbildīgi vadītu kravas auto radītie vides trokšņi, apkārtējās apbūves vibrācija un vides piesārņojums. Uzlabosies arī sevišķi bērnu un pusaudžu drošība šajās aizlieguma zonās. Samazināsies autovadītāju ignorance pret šo aizliegumu, un pieaugs autovadītāju atbildības sajūta.

"Esmu pārliecināts, ka 99% gadījumu šīs zīmes neievērošana ir apzināts pārkāpums," uzsver idejas autors.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.