Menu
 

Topošie sociālie uzņēmēji, tostarp no Ķekavas novada, iepazīstinās ar savām biznesa idejām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.pexels.com Foto - www.pexels.com

Maijā noslēdzas biedrības "New Door" sociālās uzņēmējdarbības akcelerācijas programma, kas tika īstenota Labklājības ministrijas sociālās uzņēmējdarbības aktivitāšu ciklā "Attīstām sociālo uzņēmējdarbību kopā!". 23.maijā notiks izlaiduma vakars, kurā plašāka sabiedrība varēs iepazīt 13 programmas absolventu radītās sociālā biznesa idejas, informē Labklājības ministrijā.

Izlaiduma vakarā topošie sociālie uzņēmēji un sociālās uzņēmējdarbības ideju autori īsu prezentāciju formātā iepazīstinās ar savām biznesa idejām, ko trīs mēnešu garumā ir pilnveidojuši sociālās uzņēmējdarbības akcelerācijas programmā. Mācībās dalībnieki dažādu ekspertu vadībā attīstīja savu iecerēto biznesa produktu vai pakalpojumu, izstrādāja pārdošanas, mārketinga un biznesa stratēģijas, kā arī pildīja dažādus uzdevumus, kas pielāgoti reālai uzņēmējdarbības videi, ar mērķi saprast sava biznesa modeļa priekšrocības un trūkumus. Tāpat katram programmas dalībniekam tika piesaistīts mentors - noteiktas jomas eksperts, kurš sniedza individuālas konsultācijas un atbalstu, ņemot vērā katra dalībnieka vajadzības un biznesa profilu.

Programmas absolventi ir izstrādājuši biznesa risinājumus jauniešu, cilvēku ar invaliditāti un citu atstumtības riskam pakļauto cilvēku nodarbinātībai, kā arī vides saudzēšanai. Radīts arī atbalsta pakalpojums bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, STEM zinātņu apguves un neformālās izglītības pakalpojums jauniešiem un bērniem no sociālās aprūpes centriem, digitālās informācijas resurss vēža pacientiem un citas sociālās uzņēmējdarbības idejas.

Akcelerācijas programmā piedalās dalībnieki ne tikai no Rīgas, bet arī reģioniem - Krāslavas, Jelgavas, Ogres, Ķekavas, Tukuma, Madonas, Valmieras un Smiltenes novada, norāda ministrijā.

Programmas izlaiduma vakars notiks 23.maijā plkst.18.00 viesnīcā "Radisson Blu Rīdzene" Reimersa ielā 1, Rīgā, kā arī būs iespēja vērot tā tiešraidi Labklājības ministrijas "Facebook" kontā. Lai pieteiktu dalību klātienes pasākumā, līdz 19.maijam jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa

Akcelerācijas programma ir daļa no Labklājības ministrijas sociālās uzņēmējdarbības aktivitāšu cikla "Attīstām sociālo uzņēmējdarbību kopā!", ko finansē Eiropas Sociālais fonds. Programma tika izsludināta janvārī, un tajā varēja piedalīties fiziskas un juridiskas personas, kurām bija ideja par sociālo uzņēmējdarbību vai kuras īstenoja kādu sociālu projektu ar mērķi to pārvērst ilgtspējīgā, pelnošā biznesā, vēsta ministrijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.