Logo
Drukāt šo lapu

Skujiņš pēc trešās vietas "Giro d'Italia" ceturtajā posmā: Izdarīju visu, kas bija manos spēkos

Foto - "Trek-Segafredo" Foto - "Trek-Segafredo"

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš otrdien "Giro d'Italia" ceturtajā posmā, kurā izcīnīja trešo vietu, izdarījis visu, kas viņa spēkos, lai sasniegtu augstvērtīgu rezultātu, sarunā ar aģentūru LETA atzina sportists.

Jau ziņots, ka Skujiņš prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" ceturtajā posmā otrdien lielu daļu distances pavadīja atrāvienā un spraigā finišā izcīnīja trešo vietu. "Trek - Segafredo" komandu pārstāvošais latviešu riteņbraucējs atzina, ka kājās un ķermenī jūtams sagurums.

"Dienas sākumā bija cerības uz kaut ko labāku, bet beigās ir jābūt apmierinātam ar tādu rezultātu kāds ir, jo izdarīju visu, kas bija manos spēkos," teica Skujiņš.

Pēdējā kāpumā apmēram sešus kilometrus pirms finiša Skujiņš bija nedaudz priekšā pārējiem atrāviena grupas sportistiem, taču tika panākts. "Tie citi džeki vienkārši bija spēcīgāki," uzsvēra carnikavietis Skujiņš.

175 kilometrus garajā posmā ar trīs otrās kategorijas kāpumiem bija laba iespēja doties atrāvienā, jo kopvērtējuma vadošie sportisti taupīja spēkus kalnu posmiem, savukārt priekš sprinta finiša šis etaps bija pārāk smags.

"Mēs komandā esam četri, kuriem kalnos vislabāk iet, tie arī mēģinājām tikt atrāvienā. Divatā [ar eritrejieti Amanuelu Ghebreigzabhīru] mums arī tas izdevās, pateicoties to divu citu komandas biedru darbam. Posma uzvara neizdevās, bet pjedestāls ir," uzsvēra Skujiņš.

"Trek - Segafredo" komanda arī tūres turpinājumā mērķēs uz atsevišķām posmu uzvarām. Individuālajos braucienos, kas šogad "Giro d'Italia" ir trīs, par uzvarām cīnīties būs grūtāk, jo neviens no "Trek - Segafredo" asotņnieka Itālijas tūrē nav individuālā brauciena speciālists.

"Kalnainajos posmos par uzvaru cīnīsies arī kopvērtējuma favorīti, tad arī būs grūtāk pārsteigt. Ir arī pietiekoši daudz sprinta posmu, kuros mūsu līderis būs Mads Pēdersens. Ir arī pietiekoši daudz vidēji kalnainu posmu kā šodien, kuros ar atrāvienu var uzvarēt. Noteikti vēl ir vairākas iespējas," par tūres turpinājumu teica Skujiņš.

Dānis Pēdersens ir komandas favorīts cīņā par uzvaru sprinteru ieskaitē un kolēģi ieguldīs savu artavu mērķa sasniegšanai. Pirmdien trešajā posmā Skujiņš finišēja devītais un sekmēja Pēdersena otro vietu.

"Komandai pirmais sprinta posms bija diezgan neveiksmīgs, jo viens no mūsējiem krita, kamēr mēs pārējie bijām grupā aiz kritiena un daudz zaudējām. Protams, vēl ir tikai sākums. Vēl pietiekoši daudz posmu ir atlicis, lai varētu atgūties un cerams, ka Romā Pēdersenam būs punktu krekliņš," uzsvēra Skujiņš.

Komandas kapteiņa funkcijas šajā velobraucienā pilda Luksemburgas riteņbraucējs Alekss Kiršs. "Tā kā komandas līderis ir Pēdersens, mēs lielākā daļa šeit esam, lai palīdzētu viņam. Alekss ļoti labi zina Pēdersenu un ir braucis ar viņu daudzās sacensībās, tāpēc arī uzņemas iniciatīvu kā komandas kapteinis," atklāja Skujiņš.

Aprīlī ar Covid-19 saslima Skujiņa komandas biedrs Džūlio Čikone, tādējādi itāļu kalnu speciālistam velobrauciens dzimtenē iet secen. "Viņš noteikti būtu bijis liels palīgs posmos, mēģinot arī tos uzvarēt. Covid-19 joprojām izplatās visā pasaulē, neviens nav pasargāts no slimībām. Ja tu esi slims, šādas sacensības nav prātīgi pat vispār sākt," atzīmēja Skujiņš.

Tūres vadībā izvirzījies norvēģis Andrēass Leknesunns, kurš otrdien finišēja otrais, bet Skujiņš pakāpies uz astoto vietu, līderim zaudējot pusotru minūti.

Šogad tūrē paredzēts 21 posms, velobraucienam noslēdzoties 28.maijā Romā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024