Logo
Drukāt šo lapu

Līdz ar peldsezonas sākumu Jūrmalā labiekārtota pludmale un atpūtas vietas

'Foto - jurmala.lv 'Foto - jurmala.lv

Līdz ar peldsezonas sākumu Jūrmalā labiekārtota 24 kilometrus garā pludmale un atpūtas vietas.

Pilsētā pieejamas 13 oficiālās peldvietas: 11 jūras krastā, divas - Lielupes krastā: Upmalas ielā un pie Lielupes Priedainē. Līdz ar peldsezonas sākumu atpūtnieku drošību pludmalē uzrauga glābēji.

Šovasar pludmalē ir izvietoti 227 pludmales soliņi, 71 pārģērbšanās kabīne, 167 atkritumu tvertnes, 28 atkritumu urnas izvietotas izejās uz jūru. Darbojas arī 17 pārvietojamās sabiedriskās tualetes, kas apmeklētājiem ir pieejamas bez maksas. Sešās vietās - Kauguros, Asaros, Dzintaros, Dubultos, Majoros - ir publiski pieejamas dušas un 11 vietās - kāju skalotāji. Bērniem aktīvai atpūtai pludmalē un atpūtas vietās pie upes ir labiekārtoti 23 rotaļu laukumi.

Jūrmalas pludmales ir pieejamas arī cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem. Invalīdiem riteņkrēslos ir pielāgotas 14 izejas uz jūru un četrās vietās ir pieejamas paplašinātas, ērtākas pārģērbšanās kabīnes - Vaivaros, Kauguros, Jaunķemeros un Jaundubultos. Cilvēkiem ar kustību traucējumiem ir pieejami peldrati, kas dos iespēju baudīt jūras peldes, neraugoties uz ierobežotām kustību iespējām. Savukārt cilvēki ar dažādiem funkcionāliem vai līdzsvara traucējumiem var braukt ar tandēmriteni vai trīsriteni; ja kustības ir ļoti ierobežotas, atbilstoša izvēle būs atpūta pludmalē uz īpaša, ar riteņiem aprīkota, zviļņa.

Atpūtai pie Lielupes Jūrmalā pieejamas četras ar piknika nojumēm, galdiem, soliņiem, pārģērbšanās kabīnēm, velosipēdu novietnēm, bērnu rotaļu un volejbola laukumiem aprīkotas vietas - Priedainē, Majoros, Dubultos un Pumpuros. Dubultu peldvieta ir pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un bērniem ar kustību traucējumiem. Atpūtniekiem pieejama arī atpūtas vieta pie Slokas karjera.

Veselības inspekcija peldsezonas laikā oficiālajās peldvietās Jūrmalā veiks peldvietu ūdens kvalitātes monitoringu.

Jūrmalas pludmale tiek regulāri kopta: katru rītu līdz plkst.8 tiek savākti un aizvesti jūras izmeši - jūras zāles, aļģes -, tiek irdināta ūdens un krasta robežjosla, kā arī divas reizes dienā tiek savākti sadzīves atkritumi visā pludmales teritorijā.

Jūrmalas pilsētas pašvaldība atgādina, ka pludmalē ir aizliegts smēķēt un ievest dzīvniekus, nav atļauta ugunskuru kuršana un grilu lietošana pludmalē.

 
Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024