Menu
 

Ukrainas izlūkdienests: Krievu brīvprātīgie veic operāciju Belgorodas apgabalā

  • Autors:  LETA/UNN

Ukrainā karojošo krievu leģions "Krievijas brīvība" un "Krievu brīvprātīgais korpuss" veic operāciju Krievijas Belgorodas apgabala teritorijā, lai izveidotu "drošības zonu" Ukrainas civiliedzīvotāju aizsardzībai, pirmdien paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) pārstāvis Andrijs Jusovs.

Pēc viņa teiktā, operāciju veic tikai Krievijas pilsoņi.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks paziņoja, ka "Ukraina ar interesi vēro notikumus Belgorodas apgabalā Krievijā un pēta situāciju, bet tai nav nekāda sakara ar to".

"Vienīgais virzošais politiskais spēks totalitārā valstī ar skrūvju pievilkšanu vienmēr neizbēgami kļūst partizānu kustība ar ieročiem rokās," tviterī norādīja Podoļaks.

Tikmēr Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Belgorodas apgabalā notiekošā mērķis ir novērst uzmanību no Bahmutas.

Ap plkst.14 "Krievijas brīvība" un "Krievu brīvprātīgais korpuss" paziņoja, ka ir "atbrīvojuši" Kozinkas ciemu Belgorodas apgabalā un iekļuvuši Graivoronas apdzīvotajā vietā.

Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs apstiprināja, ka Ukrainas diversantu grupa "iekļuva Graivoronas rajona teritorijā". Pēc viņa teiktā, "Krievijas bruņotie spēki kopā ar robežsardzi, nacionālo gvardi un FSB veic nepieciešamos pasākumus ienaidnieka likvidēšanai".

Ukrainas un Krievijas "Telegram" kanāli izplatījuši video, kurā "Krievu brīvprātīgais korpusa" pārstāvji apgalvo, ka atrodas netālu no Bezļudovkas Belgorodas apgabalā, Ļubimovkas, Čuroviču ciemiem Brjanskas apgabalā.

Savukārt "Krievijas brīvība" publicēja aicinājumu, aicinot krievus cīnīties pret Putina režīmu. Vēlāk viņi aicināja Krievijas pierobežas reģionu iedzīvotājus "palikt mājās un nepretoties".

Parādījušās ziņas, ka šo divu vienību kaujinieki esot uzbrukuši Graivoronas robežkontroles punktam, kā rezultātā gājis bojā Krievijas robežsargs. Tīmeklī tiek arī izplatīts video par šo vienību militārās tehnikas pārvietošanos Krievijas teritorijā.

Krievijas mediji vēsta, ka Belgorodas apgabalā pie Prohorovas apdzīvotās vietas nogāzies helikopters Mi-8, taču avārijas vieta atrodas 100 kilometrus no Ukrainas robežas un pēc sākotnējās informācijas notikušais nekādi nav saistīts ar krievu brīvprātīgajām vienībām.

Tikmēr Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi Belgorodas apgabalā plānu "Ēdelveiss", kas paredz visu ministrijas darbinieku izsaukšanu uz policijas nodaļām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.