Menu
 

Aptauja. Kāds, jūsuprāt, būs valsts aizsardzības dienesta pienesums Latvijas drošībai? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Vaicājām iedzīvotājiem, kāds, viņuprāt, būs valsts aizsardzības dienesta pienesums Latvijas drošībai.

Aleksandrs no Ikšķiles

Domāju, ka tas, pirmkārt, ir svarīgi, lai jaunieši mācītos patriotismu un vīrišķību. No tā ieguvēji būsim mēs visi – visa sabiedrība. Otrkārt, šobrīd mūsu jauniešiem ir visai vājš priekšstats par to, kas ir aizsardzība, un arī tas ir jāiemāca. Mīnuss varbūt ir tas, ka jaunieši zaudē produktīvo studiju laiku, taču, domāju, ilgtermiņā tas vienalga būs ieguvums.

Gunta no Lauberes

Lai tik jaunieši iet dienēt! Tas viņiem pašiem nāks par labu, jo ir jāapgūst pamata prasmes, kā aizsargāt sevi un citus. Manam dēlam ir jau 45 gadi, tas ir par vēlu, lai ietu dienēt, bet jaunajiem puišiem ir jāiet. Tas noteikti stiprinās mūsu valsts aizsardzības spējas, jo armijā būs vairāk apmācītu un spējīgu karavīru.

Andris no Ogres

Kā teica Slaidiņš (majors Jānis Slaidiņš, – red.), mums ir vajadzīgi zinoši cilvēki, kas spēj atpazīt tehniku, prot ar to rīkoties un zina, ko no katras tehnikas vienības sagaidīt. Tāpēc ir svarīgi dienestu ne tikai izveidot, bet valsts drošībai ir būtiski, lai tas noritētu kvalitatīvi. Lai šajos dienesta mēnešos jaunieši tiešām apgūtu nepieciešamās prasmes.

Velta no Ogres

Tas noteikti būs pienesums kopējai drošībai, jo puiši būs gatavi aizsargāt mūsu valsti. Armijā jaunieši tiek norūdīti un kļūst fiziski stiprāki, un tas mūsdienu jauniešiem pašiem ir ieguvums. Turklāt viņiem būs arī modernās tehnoloģijas jāapgūst, jo mūsdienu armijā jauniešiem ir jābūt gudriem, izglītotiem un veseliem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.