Menu
 

"Latvijas valsts meži" no pagājušā gada peļņas dividendēs valstij izmaksās 162,5 miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) no pērnā gada peļņas valstij izmaksās 203,1 miljonu eiro, tostarp 162,5 miljonus eiro dividendēs par valsts kapitāla izmantošanu, un 40,6 miljonus eiro uzņēmuma ienākuma nodoklī, liecina LVM publicētā informācija.

LVM ziņo, ka akcionāru sapulcē apstiprināts auditētais gada pārskats, apstiprinot, ka LVM apgrozījums pērn bija 566,6 miljoni eiro, bet peļņa - 242,2 miljoni eiro.

LVM skaidro, ka ieņēmumu pieaugumu ietekmēja koksnes sortimentu pārdošanas cenas. Pērn strauji pieauga pieprasījums pēc koksnes produktiem Eiropā un pasaulē, būtiski palielinot koksnes pārdošanas cenas arī Latvijā, līdz ar to aizvadītajā gadā vidējā apaļkoksnes sortimentu cena bija par 44% augstāka nekā gadu pirms tam.

Vienlaikus LVM atzīmē, ka šogad ir vērojams koksnes cenu kritums.

LVM kapitāldaļu turētājs, Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretārs Raivis Kronbergs atzinīgi vērtēja uzņēmuma darbu, novērtējot LVM pienesumu valsts budžetam kā lielāko no visiem valstij piederošajiem uzņēmumiem.

Jau ziņots, ka LVM provizoriskais apgrozījums 2022.gadā bija 566,577 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pirms nodokļu nomaksas palielinājās divas reizes - līdz 258,485 miljoniem eiro.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.