Menu
 

Ādažu novadā iecerēts izveidot pastaigu celiņu gar Gaujas-Baltezera kanālu

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - adazunovads.lv Ilustrācija - adazunovads.lv

Ādažu novadā iecerēts izveidot pastaigu celiņu gar Gaujas-Baltezera kanālu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Kā skaidro pašvaldībā, Alderu ciems Ādažu novadā kļūst aizvien blīvāk apdzīvots, tiek celtas jaunas mājas un galvenā savienojošā iela, Kanāla iela, ir ar intensīvu auto satiksmi, turklāt nav pielāgota gājēju un velosipēdistu kustībai.

Īpaši nepiemērota tā esot skolēniem un jauniešiem, tādēļ Ādažu novada pašvaldība plāno īstenot Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai (ELFLA) projektu pastaigu celiņa izveidei gar Gaujas-Baltezera kanālu.

Celiņš tiktu izmantots kā savienojums Alderu ciemam ar Ādažu centru, kur pieejami ikdienā nepieciešami pakalpojumi, izglītības iestādes u.c. Celiņš nodrošinātu arī iedzīvotāju iesaistīšanos fiziskajās aktivitātēs, izmantojot to kā jaunu maršrutu ikdienas pastaigām un skriešanai.

Celiņu gar kanālu plānots izbūvēt aptuveni divu kilometru garā posmā no Zušu ielas līdz Podnieku ielai, kas būtu piemērots gājēju kustībai gar kanālu starp ūdensteci un apbūves zonu.

Pastaigu celiņš tiek plānots kanāla kreisajā, Alderu ciema pusē. Pastaigu celiņš lielākoties tiks veidots ar grants segumu, lai nodrošinātu tā nepārtrauktību, atsevišķās zonās tiktu izveidots koka klājs vai koka laipas. Precīzs pastaigu celiņa risinājums tiks izstrādāts būvniecības dokumentācijas izstrādes laikā. 

Projekta īstenošanas laikā netiks skarti privātīpašumi.

Celiņa izbūve plānota līdz 2025.gada vidum.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.