Menu
 

Aptauja. Kāda ir jūsu pieredze komunikācijā ar valsts vai pašvaldības policiju? Apriņķis.lv

  • Autors:  Santa Bogdane
Foto - Santa Bogdane un arhīvs Foto - Santa Bogdane un arhīvs

Pētījumu kompānijas “Kantar” šomēnes veiktā aptauja liecina, ka gandrīz puse jeb 47% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem uzticas Valsts policijai, savukārt gandrīz tikpat liels skaits jeb 43% policijai neuzticas. Vēl desmitajai daļai iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Uz jautājumu, vai ir mainījusies  uzticēšanās Valsts policijas darbam pēdējo 12 mēnešu laikā, lielākā daļa jeb 62% aptaujāto atzīst, ka uzticība nav mainījusies. 2% respondentu apgalvo, ka viņu uzticība Valsts policijai Latvijā ir pieaugusi, tomēr teju trešā daļa aptaujāto atzīst, ka uzticība policijai ir mazinājusies.

Toms

Saskarsme ar policiju ir bijusi gan slikta, gan laba. Lūgt policijas palīdzību ir sanācis diezgan bieži miera traucēšanas sakarā. Bijusi arī situācija, kad pārpratuma dēļ policija prettiesiski atņēma privāto īpašumu, bet to spējām atrisināt.

Elīna

Ar policiju nav bijusi bieža saskarsme, bet pēc tā, ko dzird no apkārtējiem, var noprast, ka pieredzes ir dažādas. Visbiežāk policiju var manīt pie tirdzniecību centru stāvvietām.

Dāniels

Ar policiju saskāries esmu tad, kad tika izteikts aizrādījums par mašīnas novietošanu nekorektā stāvvietā. Ir pieredzēts, ka, lūdzot palīdzību policistiem, viņi diezgan negribīgi mēģina palīdzēt. Pēc pirmā lūguma pēc palīdzības mēdz neatsaukties.

Kitija

Saskarsme ar policiju man ir bijusi minimāla. Sniegtā palīdzība no policijas mēdz būt nenoderīga. Pēdējie notikumi valstī norāda uz policijas darba neefektivitāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.