Logo
Drukāt šo lapu

Sārts: Krievijai neveicoties aizsardzības operācijās, šajā valstī pieaugs nervozitāte

Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Krievijai neveicoties operācijās, šajā valstī pieaugs nervozitātes līmenis, pirmdien Latvijas radio raidījumā "Krustpunktā" atzina NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Sārts norādīja, ka Ukrainas pretuzbrukums joprojām ir savā sākumfāzē un tas notiek plašā frontē, lai maksimāli piesaistītu Krievijas spēku rezerves.

Runājot par Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) aizsprosta spridzināšanu, Sārtu mulsina izvēlētais laiks, turklāt paši krieviem radās lieli zaudējumi, zaudējot gan pozīcijas, gan tehniku. "Vai nu tā bija nesapratne iekšienes komunikācijā vai negadījums," uzsvēra Sārts.

Ja Krievija vēlētos efektīvi kavēt ukraiņu pretuzbrukumu, tad bija labāki laiki kad to darīt, argumentēja NATO centra vadītājs.

Eksperts uzskata, ka jau tagad kopējā temperatūra Krievijas iekšienē palielinās. Ja krievu aizsardzības operācijas neveiksies tad nervozitātes līmenis augs. Jo vairāk Ukrainai veiksies uzbrukumos, jo ātrāk varētu notikt Krievijā cīņa par varu.

Sārts nenoliedza, ka Krievija ir gatavojusies Ukrainas pretuzbrukumam un Krievijas propaganda mēģina radīt šaubas un bezcerību par šo pretuzbrukumu.

Ja Krievija izšķirtos par vēl vienas mobilizācijas izsludināšanu, tad tam tagad nav jēga, jo kaut kāds efekts būtu vien rudenī. Turklāt mobilizētajiem ir nepieciešama tehnika un bruņojums un "bruņojuma ražošanas spēja nav uzlēkusi", lai arī ko apgalvo Krievijas propaganda.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024