Logo
Drukāt šo lapu

VARAM: Staķim nebija tiesību vienpersoniski sevi norīkot komandējumā uz Tamperi

Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Rīgas domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim (PP) nebija tiesību vienpersoniski attiecībā uz sevi izdot rīkojumu par komandējumu uz Tamperi, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

VARAM norāda, ka jautājums par rīkojumiem ir noregulēts Rīgas pašvaldības nolikumā, kurš paredz, ka par komandējumu lietderību un akceptēšanu lemj Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Vienlaikus ministrijas rīcībā esot informācija par 2023.gadā izdotu iekšēju normatīvo aktu par komandējumiem. Tas nav publiski pieejams, un Rīgas pašvaldība to VARAM neesot gatava uzrādīt, kamēr nav sagatavots oficiāls pieprasījums.

VARAM norāda, ka attiecīgs pieprasījums šodien tiks nosūtīts Rīgas domei.

"Pēc iepazīšanās ar dokumentiem varēsim papildus sniegt informāciju," norāda VARAM, piebilstot, ka amatpersonai nav tiesību vienpersoniski attiecībā uz sevi izdot rīkojumu.

Kā vēstīts, Staķis pats parakstīja rīkojumu par došanos uz Tamperi, kur tāpat kā Rīgā notika Pasaules čempionāts hokejā un aizritēja noslēdzošās cīņas par medaļām. Staķis aģentūrai LETA apliecināja, ka uz Somiju devies pēc Tamperes mēra Kalervo Kumola ielūguma.

Kā liecina Staķa parakstītais rīkojums par komandējumu, no Rīgas domes līdzekļiem samaksāts par aviobiļešu un ceļojuma apdrošināšanas polises iegādi, par viesnīcu, pilsētas nodoklis, kā arī komandējuma dienas nauda 100% apmērā un 30% no dienas naudas vietējā transporta izdevumiem.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veic resorisko pārbaudi par Staķa braucienu uz Tamperi.

KNAB izvērtē Rīgas mēra darbības atbilstību likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normām, izdodot rīkojumu par komandējuma noteikšanu pašam sev un ar to saistīto izdevumu apmaksu.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024