Menu
 

Foto: Ķekavā būs apskatāma Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" izstāde "Pastkastītes"

  • Autors:  Rīgas Apriņķa Avīze
"Bilžu" mākslinieku dizainētās pastkastītes Latvijas uzņēmumiem un kultūrvietām. Foto – Inese Grizāne, Dainis Ozols "Bilžu" mākslinieku dizainētās pastkastītes Latvijas uzņēmumiem un kultūrvietām. Foto – Inese Grizāne, Dainis Ozols

Ķekavas novada svētku un pasākuma “Mazās Bildes” Ķekavā ietvaros sestdien, 17. jūnijā, no plkst. 12.00 līdz 18.00 pie Ķekavas Jaunu ideju centra Sporta ielā 2B būs apskatāma izstāde “Pastkastītes”, ko veidojuši festivāla “Bildes” dalībnieki.

Izstādes dalībnieki ir mūziķi, mākslinieki, dažādu radošu profesiju pārstāvji, kā arī viņu bērni. Pastkastītes izstādei apgleznojuši Armands Alksnis, Raimonds Bartaševičs, Jānis Vanadziņš, Arnis Veisbārdis, Varis Vētra, Arvīds Plokšta, Inese Mailīte, Aleksejs Naumovs Andra Rācenāja, Inga Pērkons un citi.

Izstādē būs apskatāma arī jaunā Ķekavas novada pašvaldības pastkastīte. Tā personalizēta, izmantojot aģentūras “SprintLab” Ķekavas novadam izgatavoto grafisko zīmi, kuru veido stilizēts burts Ķ un sauklis “Augam”, kas iemieso Ķekavas novada zīmola galvenās vērtības – darbīgumu, izaugsmi un zaļu dzīvesveidu. Šī pastkastīte tapusi, atsaucoties “Bilžu biroja” aicinājumam Ķekavas novada iedzīvotājiem, uzņēmumiem, kultūrvietām, iestādēm piedalīties akcijā “Pastkastīte – mājas vizītkarte!”.

“Bilžu biroja” direktore Tija Auziņa akcijas ideju par pastkastīšu mākslinieciskošanu un personalizēšanu guvusi, dažādās Latvijas vietās manot skumstošas, aprūsējušas, krāsu zaudējušas vai vienkārši garlaicīgi vienādas pastkastītes.

“Domājot par vēstuļu sūtīšanas burvību un romantiku, festivāla “Bildes” dalībnieki veidoja apgleznotu pastkastīšu izstādi, piešķirot pastkastītēm jaunu, neierastu veidolu. Izstādes darbi un pašu mākslinieku emocijas mūs tik ļoti iedvesmoja, ka vēlamies aizsākto tēmu turpināt un radīšanas prieku nodot tālāk arī visai Latvijai. Šogad esam īpaši uzrunājuši Ķekavas novada un Rīgas Čiekurkalna apkaimes pastkastīšu īpašniekus, lai rosinātu viņus kopā ar bērniem, citiem ģimenes locekļiem un darba kolēģiem padarīt savas privātmājas vai uzņēmuma pastkastīti krāsainu un īpašu un atjaunotā pastkastīte kļūtu par mājas vizītkarti vai oriģinālu vides objektu. Ceram, ka pastkastīšu izstādes apmeklējums iedvesmos ikvienu radoši atjaunot un mākslinieciskot savu pastkastīti. Dariet kā mēs, dariet labāk par mums!”

Lai kļūtu par akcijas un “Mazo Bilžu” dalībnieku Ķekavas novadā, līdz 10. augustam jānosūta divas mākslinieciskotās pastkastītes fotogrāfijas (vienu tuvplānā, otru reālajā vidē)  uz “Bilžu biroja” e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. E-pastā jānorāda autora vārds, uzvārds, pilna adrese un tālruņa numurs, jāpievieno arī apraksts par pastkastītes tapšanas ideju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.