Menu
 

ANO: Krievija liedz ANO darbiniekiem piekļūt pēc Kahovkas HES sagraušanas applūdušajiem apgabaliem

  • Autors:  LETA/AP

ANO pārmetusi Maskavai, ka tā liedz ANO palīdzības organizāciju darbiniekiem piekļūt Krievijas okupētajiem apgabaliem, ko skāruši plūdi pēc Kahovkas HES uzspridzināšanas.

ANO humānās palīdzības koordinatore Ukrainā Denīze Brauna svētdien paziņoja, ka ANO sazinājusies ar Maskavu un Kijivu jautājumā par postažu, ko radījusi Kahovkas HES uzspridzināšana.

Krievijas valdība līdz šim ir noraidījusi ANO lūgumu ļaut piekļūt apgabaliem, kas atrodas tās pagaidu kontrolē, sacīja Brauna. "Mēs mudinām Krievijas varasiestādes rīkoties saskaņā ar starptautiskajās cilvēktiesībās noteiktajām saistībām," viņa piebilda.

Ekskluzīvi bezpilota lidaparāta uzņemti fotoattēli un ziņu aģentūras AP iegūtā informācija liecina, ka Krievijai bija līdzekļi, motīvs un iespēja uzspridzināt Krievijas kontrolē esošo Kahovkas HES.

HES atrodas uz Dņepras upes, kas veido frontes līniju starp Krievijas un Ukrainas spēkiem, kas izvietpjušies attiecīgi austrumu un rietumu krastos. Vairāki analītiķi uzskata, ka aizsprosta pārrāvums ir Krievijas centieni izjaukt Ukrainas pretuzbrukumu Hersonas reģionā.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija pirmdien paziņoja, ka Krievija nesen no Dņepras krastiem pārvietojusi vairākus tūkstošus karavīru, lai nostiprinātu savas pozīcijas Zaporižjas un Bahmutas sektoros, kur, kā ziņots, notikušas smagas kaujas. Krievija, visticamāk, uzskata, ka pēc aizsprosta sagraušanas liels Ukrainas uzbrukums pāri Dņeprai ir mazticams, norādīja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Tikmēr Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara atklāja, ka Ukrainas armija divu nedēļu laikā ir atbrīvojusi astoņas apdzīvotas vietas Berdjanskas un Melitopoles virzienos un pavirzījusies līdz septiņiem kilometriem dziļāk teritorijā, ko iepriekš bija okupējusi Krievija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.