Menu
 

Tiesai nosūtīta krimināllieta par ceļu satiksmes negadījumu Mārupē, kurā gāja bojā vīrietis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

20.jūnijā Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par to, ka, vadot transportlīdzekli alkohola ietekmē, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā vienam cietušajam tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas izraisīja viņa nāvi, informēja Latvijas Republikas prokuratūrā. Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Šāgada 5.aprīlī Mārupē notika divu transportlīdzekļu frontāla sadursme. Apsūdzētais vīrietis nepakļāvās policijas darbinieku vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, bēgot neievēroja ceļu satiksmes noteikumus, nerīkojās tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus, kā arī nedarīja visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki.

Apsūdzētais neņēma vērā noteikto braukšanas ātruma ierobežojumu un redzamību braukšanas virzienā. Vietā, kur maksimālā braukšanas ātruma ierobežojums ir 50 km/h, viņš brauca ar ātrumu 115 km/h un iebrauca pretējā braukšanas virziena joslā, kur ietriecās pretī braucošajā transportlīdzeklī. Tā rezultātā notika traģisks ceļu satiksmes negadījums, kurā gāja bojā pretī braucošā transportlīdzekļa vadītājs. 

Pirmstiesas kriminālprocesā noskaidrots, ka apsūdzētais vīrietis transportlīdzekli vadīja, atrodoties alkohola ietekmē (ar alkohola koncentrāciju izelpotajā gaisā vairāk nekā 1,51 promile).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.