Menu
 

LTAB: Limuzīni Jāņu nakts krāsā Latvijā negadījumos statistiski iekļūst visbiežāk

  • Autors:  LTAB
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistika par pēdējiem pieciem gadiem liecina, ka procentuāli visbiežāk ceļu satiksmes negadījumos (CSNg) Latvijā iesaistīti baltas krāsas transportlīdzekļi – 18,12%. 17,63% gadījumu CSNg iesaistītas brūnas krāsas automašīnas, bet 17,30% gadījumu – melni spēkrati.

Vislielākais transportlīdzekļu skaits Latvijā reģistrēti pelēkā (324 504), melnā (181 783) un zilā (126 865) krāsā. Pelēkas krāsas automašīnas CSNg iekļūst 15,8% gadījumu, bet zilas – 15,82% gadījumu. Salīdzinoši bieži CSNg iesaistīti arī dzeltenas krāsas spēkrati – 17,13%. Jāatzīmē, ka procentuāli visretāk negadījumos iekļūst zaļas (14,93%), violetas (13,94%) un vairākkrāsu (8,10%) automašīnas.

Lielbritānijas satiksmes drošības ekspertu "Road Angels" šī gada aprīlī veiktajā pētījumā par "bīstamākajām" automašīnu krāsām atzītas sarkana, brūna un melna. Izpētīts, ka 60% sarkano, 59% brūno un 57% melno automašīnu jebkad ir iekļuvušas CSNg. "Road Angels" eksperti min, ka tumšākas krāsas automašīnas, iespējams, ir grūtāk pamanāmas uz ceļiem, jo īpaši naktī, un tās arī vairāk saplūst ar apkārtējo vidi nekā citu toņu spēkrati.

Lai arī statistika liecina, ka limuzīni Jāņu nakts krāsā Latvijā statistiski biežāk iekļūst CSNg, tomēr nav pamata runāt par šīs auto krāsas īpašo bīstamību, jo atšķirība ar citu krāsu transportlīdzekļiem ir neliela.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.