Menu
 

Ādažu novadā aicina īstenot iniciatīvas ar pašvaldības atbalstu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.pexels.com Foto - www.pexels.com

Stājies spēkā jaunais nolikums "Iniciatīvas projektu finansēšanas kārtība Ādažu novada pašvaldībā", kas nosaka kārtību, kādā tiek izstrādāti un vērtēti pieteikumi kultūras, izglītojamo, iniciatīvas, jauniešu un biedrību projektiem, kā arī tiek piešķirts līdzfinansējums un veikta tā izlietojuma kontrole, informē Ādažu novada pašvaldībā.

Pašvaldība paredz atbalstīt projektus, kas ietver kultūras projektu īstenošanu (t.sk. kultūras objektu saglabāšanu un jaunradi, kultūras pasākumus, tautas kultūras jaunradi un novada mēroga pasākumus), izglītojamo dalību ārvalstu konkursos, jauniešu projektu īstenošanu (t.sk. neformālo mācīšanos, dažādas fiziskās aktivitātes un radošās izpausmes, nodarbinātības un uzņēmējdarbības veicināšanu, vides teritorijas labiekārtošanu), iniciatīvu projektu īstenošana ar vietējai sabiedrībai nozīmīgiem pasākumiem un aktivitātēm (t.sk. veselīga dzīvesveida veicināšanu, cilvēku ar invaliditāti un garīga rakstura traucējumiem integrēšanu sabiedrībā un viņiem pieejamas vides un pakalpojumu radīšanu un citus), kā arī atbalsta biedrību darbības nodrošināšanas projektu īstenošanu ar sabiedrības grupu socializēšanās pasākumiem.

Līdzfinansējumu var piešķirt visu nozaru uzņēmumiem. Līdzfinansējumu piešķir pašvaldības dome tās apstiprinātā pašvaldības budžeta ietvaros, un tā summa gadā nevar pārsniegt: kultūras projektiem –10000 eiro; izglītojamo projektiem – 3000 eiro; jauniešu projektiem – 4000 eiro; iniciatīvu projektiem – 10000 eiro; atbalsta biedrību darbības nodrošināšanas projektiem – 15000 eiro.

Nolikums arī paredz, ja kārtējā gada budžetā izlietota visa projektu grupai apstiprinātā summa, tad domes Izglītības, kultūras, sporta un sociālā komiteja var lemt par līdzekļu pārcelšanu no citu projektu grupas, kurā ir neizlietots finansējums. Līdzfinansējums vienam kultūras projektam ir līdz 1000 eiro, savukārt iniciatīvu projektiem līdzfinansējuma apmērs vienam projektam nevar pārsniegt 2000 eiro. Jauniešu (no 13 līdz 25 gadu vecumam) projekti tiek sagatavoti un izpildīti pašvaldības rīkota ikgadēja konkursa ietvaros, norāda pašvaldībā.

Nolikums un informācija par pieteikšanos pieejama vietnē www.adazunovads.lv

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.