Menu
 

Siguldas novadā paplašina tekstila nodošanas iespējas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "ZAAO" Foto - "ZAAO"

Siguldas novada iedzīvotajiem turpmāk iespējams bez maksas nodot atkārtoti lietojamu tekstilu ne tikai SIA “ZAAO” ekolaukumos, bet arī publiski izvietotos konteineros, informē uzņēmumā.

Lai veicinātu vēl lietojama apģērba, apavu un mājas tekstila (turpmāk tekstā – tekstils) nodošanu atkārtotai izmantošanai, nevis to nokļūšanu sadzīves atkritumu konteineros, SIA “ZAAO” 29.jūnijā Lēdurgā un Inciemā uzstādīja publiski pieejamus, atkārtoti lietojamam tekstilam paredzētus konteinerus.

Konteineri ir izvietoti jau esošajos ekopunktos: E. Melngaila ielā 2, Lēdurgā, un Anšlava Eglīša ielā 5 (laukumā pie bērnudārza), Inciemā. Uzņēmumā atgādina, ka tekstilu ir iespējams nodot arī ikvienā SIA “ZAAO” ekolaukumā, kas Siguldas novadā atrodas Vidus ielā 12, Krimuldā, norāda uzņēmumā.

Nododot tekstilu, jāņem vērā: publiski pieejamos konteineros tekstils jāievieto maisā, lai SIA “ZAAO” darbinieki varētu konteinerus operatīvi iztukšot un nesabojātu materiāla kvalitāti. Nekādā gadījumā tekstilu vai iepakojumu nenovietot pie konteinera; uz ekolaukumu tekstils jānogādā maksimāli caurredzamā maisā, lai ekolaukumu pārziņi vizuāli var novērtēt materiāla atbilstību.

Tekstila konteineros: drīkst nodot nesabojātus, nesaplēstus, tīrus kreklus, bikses, jakas, mēteļus, šalles, cimdus, cepures, dvieļus, aizkarus, jostas, somas, gultas veļu, pārklājus, spilvenus, segas, kā arī valkāšanai derīgus apavu pārus, tajā skaitā gumijas un speciālos ziemas sporta apavus – slidas, slēpju zābakus, kā arī bižutēriju.

Nedrīkst nodot saplēstu apģērbu jeb audumu atliekas, tekstilu ar specifisku smaku, ar sadzīves ķīmiju, motoreļļām sasmērētu, kā arī mitru, pelējušu tekstilu, kas var sabojāt atkārtotai izmantošanai un pārstrādei derīgo materiālu, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Visi tekstila šķirošanas konteineros ievietotie materiāli tiek nodoti SIA “ZAAO” sadarbības partneriem, kuri to nogādās šķirošanas centros. Pēc materiāla pāršķirošanas tekstils tiek nodots atkārtotai lietošanai vai pārstrādei uzņēmumu sadarbības partneriem ārpus Latvijas.

SIA “ZAAO” aicina ikvienu iedzīvotāju izvērtēt savus ikdienas paradumus, iegādājoties tekstila izstrādājumus, izsvērt nepieciešamību, kvalitāti, kā arī nodot atkārtotai izmantošanai lietošanai derīgas, bet pašiem nevajadzīgas lietas, tādējādi saudzējot resursus, kas tiek izmantoti preču ražošanā un atbilstošā atkritumu apsaimniekošanā.

Ar visu ekolaukumu adresēm un darba laikiem, kā arī ar adresēm, kurās SIA “ZAAO” darbības reģionā iespējams nodot atkārtoti lietojamu tekstilu, iespējams iepazīties www.zaao.lv sadaļā “EKO laukumi”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.