Menu
 

Jubilejas "Saulkrastu kokteili" malko angļi un Ēbere ar Konstantinovu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artūrs Stiebriņš Foto - Artūrs Stiebriņš

Piekdien jau pēc pusnakts Saulkrastu Jūras parka laukumos noskaidroti Latvijas pludmales volejbola čempionāta “Depo Open” otrā posma – 30.reizi aizvadītā leģendārā turnīra "Saulkrastu kokteilis" – uzvarētāji. Par čempioniem kļuva spāņu izcelsmes dvīņubrāļi Hoakins un Havjērs Bello no Anglijas, kuri finālā pārspēja Mihailu Samoilovu un Mārtiņu Pļaviņu, bet dāmu konkurencē uzvarēja Līva Ēbere un Deniela Konstantinova.

“Saulkrastu kokteilis” ir turnīrs ar lielāko balvu fondu Latvijā – vīriem 10 000 ASV dolāru un dāmām 2000 eiro. Vīru turnīrs līdz pat ceturtdaļfinālam aizritēja bez lieliem pārsteigumiem, bet cīņās par vietu pusfinālā zaudējumus piedzīvoja ar otro numuru izliktais Lietuvas pāris Stankevičs/Knass un ar ceturto numuru izliktie Bulgačs/Točs. Pagājušā gada turnīra uzvarētāja Edgara Toča tālaika pārinieks Kristians Fokerots no cīņas par trofeju izstājās vienu kārtu agrāk.

Pusfinālos pēc ranga galvenie favorīti Mihails Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš ar 2:1 (21:18, 18:21, 15:9) pārspēja austriešus Paulu Paskariusu un Laurencu Leitneru (6.) , bet Hoakins un Havjērs Bello (3.) – Ardi Danielu Bedrīti un Artūru Rinkeviču (5.) 2:1 (21:17, 16:21, 15:10).

Finālā Samoilovs un Pļaviņš pirmajā setā ilgi saglabāja 2-4 punktu pārsvaru, taču galotnē brāļi Bello ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet arī uzvarēja 21:18. Otrajā setā cīņa ritēja punkts punktā, bet izskaņā pēc vairākām skaistām un dramatiskām izspēlēm virsroku atkal ņema viesi – 21:23. Turnīra vēsturē kāds ārzemnieku duets uzvarējis tikai otro reizi. Viņiem tika galvenā trofeja - milzu kokteiļglāze un naudas balva 4000 dolāru.

Iepriekš notikušajā spēlē par trešo vietu Bedrītis/Rinkevics aizraujošā cīņā pārspēja Paskariusu/Leitneru 2:1 (21:18, 18:21, 15:13) un nopelnīja 2000 dolāru.

Dāmu turnīrā, kas “Saulkrastu kokteilī” ir bijusi reta parādība, pusfinālos Varvara Brailko un Anete Namiķe (1.) divos setos pārliecinoši pieveica Amandu Reguti un Simonu Rozīti (8.), bet Līva Ēbere un Deniela Konstantinova (2.) – Kristīni Briedi un Kristu Paegli (7.).

Abu galveno favorītpāru savstarpējā cīņā finālā līdz pirmā seta vidum ritēja diezgan līdzīga cīņa, taču tad Brailko un Namiķe izmantoja daudzās pretinieču kļūdas un vinnēja 21:14. Taču otrā seta saspringtā galotnē Ēbere/Konstantinova revanšējās 23:21 un uz pozitīvo emociju fona izšķirošajā trešajā setā pieveica Varvaru un Aneti 15:7. Uzvarētājas nopelnīja naudas balvu 800 eiro.

Zīmīgi, ka Deniela Konstantinova kļuva par “Saulkrastu kokteiļa” uzvarētāju otro gadu pēc kārtas – pērn viņas pāriniece bija šāgada pretiniece Varvara Brailko.

Atšķirībā no vīru turnīra, dāmām mačā par trešo vietu kārtīga cīņā nesanāca – Briede/Paegle apspēlēja Reguti/Rozīti 2:0 (21:9, 21:8).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.