Menu
 

Ugunsdzēsēji Salaspils pagastā savākuši noplūdušu slāpekļskābi; Baldonē noslīcis cilvēks

  • Autors:  LETA
Foto - VUGD Foto - VUGD

Ugunsdzēsēji Salaspils pagastā savākuši noplūdušu slāpekļskābi, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.16.12 ugunsdzēsēji steidzās uz Salaspils pagastu, kur noliktavā notikusi slāpekļskābes noplūde no viena kubikmetra tvertnes. Ugunsdzēsēji ķīmiskajos aizsargtērpos, izmantojot absorbentu, savāca noplūdušo vielu un veica vielas pārsūknēšanu hermētiskā tvertnē.

Notikuma vietā izveidota atsārņošanas vieta, kā arī operatīvais štābs, kurā iekļauti Valsts vides dienesta pārstāvji, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) un uzņēmuma pārstāvji. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 52 cilvēki. Notikuma vietā strādāja 18 ugunsdzēsēji ar sešiem specializētajiem transportlīdzekļiem, no kuriem divi bija ķīmijas automobiļi. Plkst.23.35 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

30.jūnijā Baldonē saņemts izsaukums, kur dīķī devies peldēt cilvēks, bet krastā nav iznācis. Glābēji ūdenslīdēji pārmeklēja dīķi un atrada cilvēku, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 54 izsaukumus - 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēkiem, 23 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.