Logo
Drukāt šo lapu

Valmieras šosejas sākumposmā atjaunos segumu un sakops 425 kokus

Foto - Latvijas Valsts ceļi Foto - Latvijas Valsts ceļi

Valmieras šosejas (A3) sākumposmā no tilta pār Gauju līdz Braslai (1,6.–26,89.km) sāk atjaunot asfaltbetona segumu. Būvdarbus plānots pabeigt līdz šā gada novembrim, vēsta VSIA “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā.

25 km garajā posmā satiksmi organizē ar ceļazīmēm un vadstatņiem, maksimālā braukšanas ātruma ierobežojums 70 km/h, darbu vietā – 50 km/h. No ceturtdienas, 6. jūlija, uzsāks asfaltbetona frēzēšana un tiks ieviests viens pagaidu luksofors. Patlaban posma izbraukšanai jāplāno 40 minūtes, bet, pieaugot darbu un ierobežojumu apjomam, autovadītājiem būs jārēķinās ar ilgāku laiku, lai šķērsotu būvdarbu posmu.

Būvdarbu ietvaros veiks asfaltbetona seguma izlīdzinošo frēzēšanu un ieklās jaunu asfaltbetona dilumkārtu. Ārpus apdzīvotām vietām uz ceļa ass ierīkos akustisko ribjoslu, tāpat veiks nepieciešamos remontdarbus posmā esošajām caurtekām, dzīvnieku tunelim un tiltam pār Braslu. Ceļa sega šajā posmā tika pārbūvēta 2013. gadā.

Būvdarbu ietvaros arī sakops 425 kokus, veidojot vainagu un izzāģējot sausos zarus. Tāpat tiks nozāģēti 60 satiksmei bīstami koki, kas aug ceļa nodalījuma joslā. Koku ciršanai ir saņemta Siguldas novada pašvaldības atļauja. Cērtamo koku sarakstā iekļauti tādi koki, kas apdraud satiksmes dalībnieku drošību, jo atrodas tuvu brauktuves malai, ir sasvērušies uz ceļa pusi, daļēji nokaltuši, ar bojātu stumbru, aizlūzušiem vai lūzušiem zariem, dobumiem utt.

Būvdarbus veic SIA “Vianova” par līgumcenu 3 566 194,27 eiro (ar PVN), būvuzraudzību nodrošina AS “Ceļuprojekts”.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024