Menu
 

Glābēji Pierīgā izcēluši grāvī iestigušu zirgu un sazāģējuši vairāk nekā 20 nolūzušu koku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopšs nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 30 izsaukumus, no kuriem pārliecinoši lielākā daļa bijusi par nepieciešamu palīdzību nolūzušu koku sazāģēšanā.

Kā informēja VUGD, desmit šādi izsaukumi tika saņemti uz Jūrmalu, četri – uz Ropažu novadu, trīs – uz Saulkrastu novadu, divi – uz Salaspils novadu un pa vienam – uz Mārupes novadu, Ādažu novadu, Ķekavas novadu, Siguldas novadu un Olaines novadu.

Otrdien VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur glābēji pēc vairāku stundu darba no grāvja izcēla iestigušu zirgu un nodeva to saimniekam.

Trešdien pievakarē Siguldas novada Inčukalna pagastā vienstāva neapsaimniekotā ēkā dega riepas 50 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pārstāvji, un stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl Olaines novada Olaines pagastā dega elektrolīnijas balsts (1 m2 platībā), Jūrmalā – meža zemsedze (1 m2), Mārupes novada Babītes pagastā – atkritumi konteinerā piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva palīgtelpā (1 m2), bet Mārupes novada Mārupes pagastā – atkritumi konteinerā (2 m2).

Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas trešdien agra no rīta Ādažu novada Ādažu pagastā un vakarā Ropažu novada Garkalnes pagastā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.