Menu
 

Policija aizturējusi vīrieti par paziņas sašaušanu kājā Allažu pagastā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

28.jūnijā Valsts policijā tika saņemta informācija no medicīnas iestādes, ka pie viņiem nogādāta persona ar šautu brūci kājā. Pie cietušā devās Valsts policijas Pierīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieki, lai noskaidrotu, kas noticis un kā persona guvusi miesas bojājumus.

Aprunājoties ar sašauto vīrieti, noskaidrots, ka todien Allažu pagastā viņš kopā ar vēl diviem pazīstamiem vīriešiem kopīgi atpūtās un lietoja alkoholiskos dzērienus. Starp cietušo un vienu no vīriešiem izcēlās savstarpējs konflikts, kā rezultātā paziņa devās uz savām mājām, paņēma nereģistrētu medību bisi, atgriezās atpakaļ un iešāva kājā cietušajam.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, likumsargi noskaidroja iespējamā vainīgā identitāti un naktī uz 29.jūniju viņu aizturēja. Viņš dzimis 1962. gadā un jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par šaujamieroča glabāšanu bez attiecīgas atļaujas. Sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes tika veikta kratīšana aizdomās turētā dzīvesvietā, kur atrastas un izņemtas 39 patronas. Tāpat konstatēts, ka vīrietis savā siltumnīcā audzē marihuānu – kopumā izņemti 14 marihuānas stādi.

Kratīšanas laikā aizdomās turētā dzīvesvietā atradās arī viņa radinieks, kurš bija liecinieks notikušajam konfliktam starp cietušo un iespējamo vainīgo, un pie kura personīgajās mantās atrasta medību patrona. Ņemot vērā, ka vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par nelikumīgas šaujamieroču munīcijas glabāšanu, viņš arī tika aizturēts un nogādāts policijas iecirknī.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas – noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību, tāpat tas kvalificēts arī pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas (par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas), 253. panta pirmās daļas (par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, glabāšanu bez nolūka tās realizēt) un 256. panta pirmās daļas (par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu).

Abiem aizturētajam vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Cietušais vīrietis pēc gūtajiem ievainojumiem drīz vien tika izlaists no slimnīcas un šobrīd turpina atlabt, norāda Valsts policijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.