Menu
 

Carnikavā jūrā netālu no krasta atrasta apvidus automašīna ar Baltkrievijas numurzīmēm (papildināta)

  • Autors:  LETA
Ekrānuzņēmums no Valsts vides dienesta "Twitter" konta Ekrānuzņēmums no Valsts vides dienesta "Twitter" konta

18.jūlijā Ādažu novada Carnikavā Rīgas jūras līcī netālu no krasta atrasta vieglā automašīna bez pasažieriem, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka vieglā automašīna atrodas ūdenī, pāris metru attālumā no krasta. Cilvēki tajā neatradās. Apsekojot automašīnu, šķidrumu noplūde no tās arī netika konstatēta.

Tā kā nepastāv apdraudējums apkārtējai videi, turpmāka ugunsdzēsēju palīdzība nav nepieciešama. Notikuma vietā darbu turpina pašvaldības policijas pārstāvji.

Valsts vides dienests (VDD) sociālajos medijos norādījis, ka VVD apsekoja automašīnu, šķidrumu noplūdes no automašīnas un ūdens piesārņojuma pazīmes nav konstatētas, tāpēc norisinās darbi pie auto evakuācijas.

Aculiecinieku fotogrāfijas un video sociālajos medijos liecina, ka automašīnai "Dodge Ram" ir Baltkrievijas numurzīmes.

Ādažu novada pašvaldības policijā aģentūra LETA pastāstīja, ka policijā sākts administratīvais process, jo minētajā vietā ir aizliegts pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem. Policijai ir izdevies noskaidrot automašīnas īpašnieku, bet publiski viņa pilsonība atklāta netiek. Policija ir palīdzējusi noorganizēt auto izvilkšanu no jūras.

Likums par aizsargājamo teritoriju aizsardzību un izmantošanu regulējošo normatīvo aktu mehānisko transportlīdzekļu pārvietošanās, apstāšanās vai stāvēšanas prasību pārkāpšanu paredz brīdinājumu vai naudas sodu no 30 līdz 350 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.