Logo
Drukāt šo lapu

Ašeradens: Līdz augustam vidum gaidāma skaidrība par valdības nākotni

Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Atbilstoši Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) iepriekš paustajam līdz augustam vidum gaidāma skaidrība par valdības nākotni, aģentūrai LETA sacīja "Jaunās vienotības" (JV) politiķis, finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Augusta pirmajās divās nedēļās paredzēts spriest un pieņemt lēmumu, kā tālāk virzīties saistībā ar valdības darbu, atzīmēja JV politiķis.

Ašeradens ļoti pozitīvi novērtēja līdz šim panākto progresu partiju sarunās, tajā skaitā jautājumos, kas līdz šim bija "tabu" tēmas.

Finanšu ministrs pozitīvi izteicās par visām piecām partijām. Ašeradens pozitīvi novērtēja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" pieeju kopīgajās sarunās ar JV.

Tāpat "ļoti pozitīvi pārsteigusi" progresa iezīmēšanās pagājušās nedēļas tikšanās reizē ar "Apvienotā saraksta" (AS) pārstāvjiem. Līdzīgi Nacionālā apvienība (NA) ir atbilstoši reaģējusi, tās atbildībā esošajai Ekonomikas ministrijai nākot ar piedāvājumu ekonomikas transformācijas un darba spēka pieejamības nodrošināšanai, atzīmēja Ašeradens.

Tās ir būtiskas izmaiņas, jo iepriekš koalīcijas līmenī nebija progresa jautājumā par darba spēka pieejamības risinājumiem, atzīmēja JV politiķis.

Vaicāts, vai gaidāmas vēl kādas papildu sarunas par atsevišķām tēmām, Ašeradens skaidroja, ka sarunas jau ir "vairāk vai mazāk notikušas", panākot ļoti būtisku virzību uz priekšu. Kā citus piemērus ministrs minēja virzību uz Stambulas konvencijas atbalstīšanu valdībā, valsts atsevišķu kapitālsabiedrību kotāciju biržā, tāpat partijām ir līdzīgi redzējumi par reformām izglītības jomā.

Jau vēstīts, ka pēc Ministru prezidenta Kariņa iniciatīvas īsi pēc Valsts prezidenta vēlēšanām sākās partiju sarunas par valstij būtiskām dažādām tēmām. Premjera mērķis esot izveidot plašāku koalīciju.

Sarunās piedalās JV, ZZS un "Progresīvie". Savukārt AS un NA šīs tikšanās boikotē, jo neatbalsta pašreizējās koalīcijas - JV, AS un NA - paplašināšanu.

Pagājušonedēļ pēc AS aicinājuma notika divpusējas AS un JV, Kariņa sarunas.

Pašlaik oficiālajām partiju sarunām ir atvaļinājuma laika pārtraukums.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024